-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » İştahı Arttıran Etken; Stres

ads
ads
Sağlık
Stres kilo alımında en etkili nedenlerden biridir. Psikolojik yardım alınmadığında bu durum daha da ileri boyutlara gidebilmektedir. Aşırı kilo alımları ise psikolojinin daha çok bozulmasına neden olmaktadır. Dolayısıyla bu bir zincirdir ve zincirin kopuşunu sağlamadıkça her geçen gün daha fazla uzamaktadır. Bunun önlemini almak ve bazı sınırlamalar yaratmak gerekmektedir. Stresin negatif enerjisini başka bir yöne çevirmek ve herhangi zararsız bir şeyle ilgilenmek bir çözüm olabilmektedir. Sadece psikolojik yardım almak ve diyetisyen kontrolünde beslenmek de seçeneklerden biridir. Daha etkili de bir yoldur.

Stresle bozulan birçok hormon vardır. Bu hormonlar değiştikçe ve bozuldukça kilo alımında önemli bir etkene dönüşmektedirler. Ayrıca alınan besinler yanında streste aşırı alkol alımı, kilo yapan en büyük etkenlerden biridir. Alkolde aşırı derecede kalori bulunmaktadır. Bu kalori ise direkt olarak karın kısmına gitmektedir. Alkol göbeği dediğimiz tabir de bu yüzden kullanılmaktadır. Aşırı sigara kullanımı, düzensiz beslenmeye yol açmakta ve vücudun dengesini bozmaktadır.

Aşırı streste yürüyüş yapmak, spor yapmak, bisiklet sürmek, düzenli uyumak, müzik dinlemek oldukça yararlı olmakta ve stresin ilgisini besinden çok diğer şeylere çekmektedir. Çay, alkol ve kahveden kesinlikle uzak durulmalıdır. Bunun yerine rahatlamak için yoga yapılabilir ya da hafif egzersizler tercih edilebilir. Devamlı kapalı bir alanda durmak stresi artırır ve insanları sürekli bir şeyler yemeye iter. Bu yüzden stresli zamanlarda dışarıda vakit geçirmek oldukça faydalı olabilmektedir.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.