-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Yaz Aylarında Şişmanlatan Faktörler

ads
ads
Sağlık
Yaz ayları metabolizmanın hızlı çalışması ve daha fazla hareket edilmesi anlamında rahat kilo verilecek aylardandır. Ancak, yanlış beslenme ile yazın da kilo alınması mümkündür.

Yaz sezonu aynı zamanda mangal sezonudur. Yaz aylarında şişmanlatan faktörlerin en başında mangal gelmektedir. Öyle ki, özellikle mangalda yapılan biftekler ve diğer yağlı etler kalori yüklüdür.

Pek çok kişi yazın su ihtiyacını kolalı içeceklerden ve hazır meyve sularından karşılamaktadır. Ancak bu içecekler de sağlıksız olduğu gibi aynı zamanda kilo aldırmaktadır. Bunların yerine ev yapımı meyve suyu ya da en temel içecek olan su içilmelidir. Meyve suyu içiminde de aşırıya kaçılmamalıdır.

Yaz aylarında şişmanlatan faktörlerden bir diğeri de tek tip beslenmedir. Yazın kilo vermek için diyet yapanların düştüğü en büyük hata budur. Bu nedenle her besinden azar azar yenilmesi doğru olacaktır.

Sıcak yaz günlerinde güneşin batışı geç saatlere kadar uzayabilmektedir. Bu durum yemek öğünleri arasındaki süreyi de uzatmaktadır. Özellikle akşam yemekleri çok geç saatlere kadar sarkabilmektedir. Geç yenen akşam yemeği ve sonrasında da kısa süre sonra uyunması kilo alımına sebep olmaktadır. Bu nedenle mümkün olduğunca hafif yemekler yenmeli ve yemek saatini mümkün olduğunca sarkıtmamak gerekmektedir.

Yaz aylarında şişmanlatan faktörlerden biri de tatildir. Tatil yörelerinde genellikle açık büfe yemek olayı da eğer dikkat edilmezse kilo olarak geri dönmektedir. Açık büfeden yemek tercih edilirken, yağlı, mayonezli ve soslu yiyeceklerden uzak durulmalıdır.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.