-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Yemeğe Çorba İle Başlamak Zayıflatır mı?

ads
ads
Sağlık
Halk arasında çorba diyetlerin olmazsa olması olarak görülür. Zayıflamak isteyenlerin pek çoğu sadece çorba yiyerek öğünlerini geçiştirmeye çalışırlar. Çorba sıvı bir tüketim maddesi olmasından dolayı şişkinlik ve doygunluk hissi vermektedir. Çorba tüketimi doğru yapıldığında zayıflamaya yardımcı olmaktadır. Fakat yanlış tüketiminde kilo vermek şöyle dursun, kilo almaya bile sebebiyet verebilir. Çorba tüketerek zayıflamak isteyenlerin dikkat etmeleri gereken bir kaç husus bulunmaktadır. Bunların en başında tüketilen çorbanın yağsız olması gerekmektedir. Ve sebze ağırlıklı olması gerekmektedir. Bu kurallar içinde hazırlanan çorbalar sağlıklıdır ve zayıflamaya yardımcı olmaktadır.

Diyet yaparken öğüne çorba ile başlamak doygunluk hissini arttırır ve daha az yemek yemeği sağlamaktadır. Zayıflamak isteyenler bu yöntemi kullanabilir, bu sayede çok daha fazla yemek tüketiminin önüne geçilmiş olacaktır. Diyette çorba hazırlarken, yağ içeren ve kavurma yöntemi ile hazırlanan un ve tereyağı, krema gibi malzemelerin yer aldığı çorbalar tercih edilmemelidir. Kalorisi yüksek pişirme şekli zararlı olan çorbaları zayıflamak için tercih edilmemelidir. Bu bakımdan zayıflamak için diyet yapanların öğle öğünlerinde daha çok çorba tercih edilmelidir. Öğle öğününde çorba, salata ve meyve tüketimi zayıflamaya oldukça yarar sağlamaktadır. Diyet yapacak hanımların bu hususları göz önünde bulundurmaları faydalı olacaktır. Çorbaların mide de doygunluk hissi vermesi sayesinde iştah kontrolü yapabilmek daha da kolaylaşmaktadır ve kilo alımının önüne geçilmektedir.


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.