-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Kaynak Belirterek Alıntı Yapmak ve Seo

ads
ads
webmaster

Kopya içeriklere Kaynak Link Vererek İçerik Eklemek Siteye Zarar Verir mi?

Evet ibrahimfirat.net takipçileri bu konumuz seo açısından önemlidir. Önceki konularımızda sık sık bahsetmiştik  google için en önemli etken özgün içerik olduğunu. Merak edilen konulardan birisi kaynak belirmek şartı ile herhangi bir konuyu eklemek sorun yapar mı?

Sitenize sürekli başka sitelerden alıntı yaparak içerik girdiğiniz takdirde sorun yapar. Çünkü siteniz google gözünde tamamen kopya içeriklerden oluştuğu görüntüsü oluşturmaktadır. Ve zaten öyledir.  Fakat % 100 özgün olmak zaten oldukça zordur. En azından % 100 olunamıyorsa bile % 50  ve % 70 civarı özgün olmak seo için iyi bir derecedir. 

Sitenizden hiç link çıkmaması veya tamamen % 100 olmasıda  ayrıca bir dert açabilir başınıza. Ara ara alıntı yaparak kaynak link vermek şartı ile, sitenize zararından çok faydası olacağı kanaatindeyim. Çünkü google, sosyal siteleri sever. Ve bu şekilde başka bir siteye verilen linkin ve yararlı bir yazıyı daha çok insana ulaştırmak istediğinizden dolayı size +1 puan verebileceğini de unutmamak gerekir. 


Önceki makalelerimde link çıkışları kontrollü şekilde yapılırsa size zarar değil yarar sağlayacağını belirtmiştik.  Kendinizden daha  kaliteli sitelere link çıkışı yazılarınızda yapabilirsiniz nofollow olarak değil dofollow olarak...

Bir önceki yazımızı okumak için   >> Google Dalgalanmaları

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.