-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Widget Arka Plan Ekleme ( Blogger )

ads
ads

Blogger Widget arka plan ekleme

Blogger temalarımız bazen her yönüyle istediğimiz seviyede tasarıma sahip olamıyor. Bunun için gerekli düzenlemeleri  kod bilgisi olması dahilinde temamız da değişiklikler yapmamız gerekiyor.  

Bugün gerekli olan ayarlardan bir tanesi bir çok temada  widget eklerken sadece görünüm olabiliyor biz bu sadece görünümlü widgetlere  arka plan resmi veya rengi eklemeyi öğreneceğiz. 


Sidebar,header ve footerde ki bütün gadgetlerinizi birbirinden farklı olarak stillendirebilirsiniz.Bu sayede eklentilerinizi görsel ve uyanıklık dişi hale getirebilirsiniz.

İlk evvela bir gadget oluşturun.Blogger-Tasarım-Sayfa Öğelerinden yeni bir gadget ekleyebilirsiniz.Eklediğiniz gadgete ister kapüşon girin isterseniz abes bırakın sizin zevkinize kalık amma bap yazarsanız idleri bulmanızı kolaylaştıracaktır.

1. Yöntem::

Gadgetimizi düzenle butonuna basalım.Gelen pencerede ki linki bir hamiş defterine yapıştıralım.Örneğin benim ki ;
http://blogger.com/rearrange?blogID=.......null&widgetId=HTML17

Maviyle işaretlediğim hedef numara bizim üzerinde çalışabileceğim dershane için kolaylık sağlayacaktır.
Bu şekilde ayarları yapmanız sizlere uygun değilse ikinci yöntem ile devam ediyoruz.

2. Yöntem:

Gadgetinize bir başlık girerek ayarlarımızı daha kolay olarak yapabileceğinizi biliyorsunuz..HTML DÜZENLE kısmıne gelerek ,gadget'e verdiğiniz adı temanızın kodlarında  Ctrl + f tuşlarının yardımı ile aratın.



Sidebar-Wrapper sekmesinin altında çıkacaktır.Gördüğünüz kadar widgetid lerinin karşısında sınıflar yazıyor.Bu şekilde idlerimizi bulduktan sonra organizasyon kısmına geçelim.
Temanızda aşağıdaki kodu bulun ;

]]></b:skin>

Yukarıdaki kodu bulduktan sonra aşağıdaki örnek gösterilerek yazılmış kodu bir satır üstüne ekleyiniz.

#HTML17 h2{ background:#5585456; margin:10px 0 10px 1; padding:8px 0 8px 12px; font-size:11px; font-family: Sans-serif, Arial, Helvetica; font-weight:bold; text-transform:uppercase; color:#000; text-shadow:0 1px 0 #00000; }

Yukarıdaki koddda renk düzenlemeleri yazı stili boyut vs bunları kendi temanıza uygun şekilde yapınız.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.