-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » İşinin Ehli Boşanma Avukatı

ads
ads
Evli çiftler arası anlaşmazlık sonucu aile birliğini sonlandırma olarak aldıkları karar ile gerekli başvuruyu yapıp boşanma davası açarlar. Bu hukuk sürecinin işlemesinde gerekli hukuki işlemlerin takibini yapmak üzere boşanma avukatı gerekmektedir. Bu konuda hizmet veren avukatlar araştırılır. Hem güvenilir hem de görevinde başarılı bir avukat davanın kısa sürede sonuçlanmasında ve tarafların hak ettiği maddi unsurları tam anlamıyla almasında ve vermesinde etkili rol oynar.

Müvekkil ve avukat arasında boşanma sebepleri, eşya paylaşımı, manevi tazminat, nafaka gibi istenilen maddi yaptırımlar konusunda bilgi alışverişi yapılır. İstanbul Boşanma avukatı müvekkiline güven vermelidir ki boşanma sebepleri konuşmasında müvekkil vermesi gereken hiçbir bilgiden kaçınmasın. En doğru ve istenilen sonuç bu şekilde karara bağlanacaktır. Aksi halde güvensizlik hissettirilip müvekkilin bilgileri eksik ya da yanlış aktarmasına sebep olunursa dava sonucu istendiği gibi olmayacaktır. Buda boşanma avukatının başarısızlığı olarak görülecektir. Bu durumda boşanma avukatlarının dava üzerindeki etkisi olumlu olabilmesi, davayı hukukuna uygun yürütüp sonucu etkileyecek somut delilleri tam sunabilmesi için sadece avukat olmak yeterli değil. Müvekkilinin psikolojisi üzerinde etkili olabilmeli, anlayabilmeli ve büyük güven sağlayabilmelidir.

Boşanma son yıllarda oldukça sık görülmektedir İstatistiklere göre boşanma sayısı evlenme sayısından daha fazladır. Kısa sürede boşanma davası ile ilgili sonuca ulaşabilmek için boşanma avukatlarının hukuki işlemler ile ilgili süreçlerde başarılı olması ve sürekli kendilerini geliştirmeleri gerekmektedir. Davaların sonuçlanmayıp birkaç ay atması eşler arası sıkıntıları berberinde getirecek buda avukatı etkileyecektir.

Boşanma avukatı olmanın zorlukları arasında birde eşler arası zarar vermeye çalışmalara dikkat etmek gerekir. Boşanma sürecinde eşler birbirlerine zarar vermeye çalışır özelliklede çocukları kullanırlar. Tabi en çok zararı da çocuklar görür. Anne babanın ayrılmasının yanında tartışma paylaşamama gibi olaylara da şahit olmaktadır çocuklar. Buda geleceklerini etkilemekte yani toplumu etkilemektedir. Sağlıklı bireyler yetişmesi toplumsal yaşam için önemlidir. İstanbul Boşanma avukatının psikoloji konusunda da çok iyi olması gerekir ki bu süreçte müvekkiline destek verebilmeli, eşler arasında uzlaştırıcı, yatıştırıcı olmaya çalışmalıdır ki bu tür zarar vermeye çalışmaların önüne geçilebilmeli. Boşanma sürecinde görevinde iyi bir avukat ile hukuki süreci yürütmek hem zamandan hem de alınacak maddi haklardan yana zarara uğramamayı sağlar. makale

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.