-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Savaş Oyunu Oynarken Başına Neler Gelen Kız

ads
ads
Bu video da Black Ops 2 adlı savaş oyunu oynayan bir kız ve kendini oyunu kaptırmışken tam koltuğun üstüne kedi çıkar ve arkadasından rahatsız eder. Kız kediyi sakin bir şekilde rahat dur der gibi öper geri gitmesini söyler ama tabi kedi sözden anlamaz ve eğitilmez olduklarından sözünü dinlemez. Ancak kötü bir kaza ile karşılaşır. Kedi gözüne bir pati atar ve kanamaya başlar. Kız kör oldu mu olmadı mı? onu bilemiyoruz.

Videoyu izledikten sonra evet işte kediler nankördür diye yorumlar yazmazsanız seviniriz. Kediler nankör değildir. Tam aksine delikanlı ve karakterli hayvanlardır. Ancak Peygamber Efendimiz (s.a.v.) kedileri çok sevdiğinden dolayıdır ki kediler hep kötülenmiştir. Bu yüzden kedilere nankör demek o insanın cahilliğidir. Sadece kediler değil hiç bir hayvana bu sözler yakışmaz. Kedidir yapar köpek yeri gelir ısırır. Ama kedi ile köpek arasında ki en büyük fark kedilerin karakterli olması ve sahibine kendini bağlamaması bunun nedeni rızkını Allah (c.c.)'dan geleceğini bildiği için kimseye eyvallahı yoktur. Köpekler ise sahibini gözünde çok büyütür sanki rızkı ondan geliyormuş gibi bir gün aç kalırsam beni kapı dışarı eder endişesiyle sahibine çok bağlı olur.

Bu sözlerime örnek olarak kediler hiç bir zaman eğitilmez sahibinin dediklerini yapma adına. Eğtimlerinde hep ödüllendirme sistemi kullanılır. Bu da genel olarak yiyecektir. Yukarıdaki sözlerimi tamamlamıştır umarım.

Kedilerin doğuştan eğitimleri vardır. özellikle tuvalet etğimi öyle her yere işini yapmaz. ya bir kumu kazar , yada toprağı ve kimse yokken siz varken bile zor durumda kalmadan onu yapmaz ve pislemez. Hayvanların evde beslenmesi normal olarak doğru değil ancak evde beslenilecek havyanların en başında kedi gelir. Çünkü kedi çok temiz hayvandır. Günde kendini onlarca kez temizler, yalar ve kirlerden arındır. Hz. Muhammed (s.a.v.) kedileri çok sevdiğinden dolayı bazı dindar olmayan kişiler kedilere karşı cephe almışlardır. Kediyi bir nevi kötüleme en basiti "Nankör" lakabını takmışlardır. Bu hiç bir zaman doğru değildir.





ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.