-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads

Sivilce Nasıl Geçer?
Sivilceden Kurtulmanın püf noktaları, sivilce nasıl tedavi edilir? sivilce yok etme yöntemi

Ergenlik döneminin en kötü durumlarından olan sivilce bazen geçmek bilmeyebilir. Bu sivilce uzun zamanlar boyunca kalıcı olabilir. Ancak sivilcelerden kurtulmanın yöntemleri var. Tıp artık baya bir ilerlemiş vaziyette fakat biz burada bitkisel yöntemlerle sivilce izlerinden nasıl kurtulursunuz ondan bahsedeceğiz.

Sivilce bulunan kişiler genel olarak bir depresyona girer ve sosyal ortamda önemli rol oynar. Bu yüzden kişide huzursuzluk ve sıkıntı yapabilir. Sadece ergenlik döneminde olan sivilceler değil ilerleyen yaşlarda sivilce olması mümkün ve bazen kalıcı olabiliyor. Doğru bir işlem yapmadığınız zaman kalıcı olma ihtimali var. 

Genel olarak sivilce insanın yüzünde ve vücudun bazı bölgelerinde kendini gösterir ve rahatsız bir durum meydana gelir. Bu sivilcelerle nasıl baş edebiliriz?

Bayanlar oldukça fazla kozmetik ürünler kullanmakta ve bu kimyasal karışımlar sivilceleri artırmaktadır. Sivilce sorununuz varsa su bazlı kozmetik grubu ürünleri kullanmanız önerilir. Bazı kozmetik ürünler derideki gözenekleri kapayarak sivilcenin çıkmasına olanak tanır. Bu yüzden ürünleri dikkatli seçmeniz lazım.

Sivilce izlerinden Kurtulmak!

Sivilcelere olanak tanımamak için oldukça az makyaj yapılmalı ve bir gün geçmeden kullandığınız kozmetik ürünü cildinizden silmeniz ve dezenfekte etmeniz gerekmektedir. 

Birçok insanın yaptığı hatalardan biride çıkan sivilceyi ellemek veya patlamak gibi durum söz konusu. Bu yapılan yanlış hem sivilcenin büyümesine imkan ve çoğalmasına ön hazırlık yapmaktadır. 

Sivilceden Kurtulmak için bir kaç püf noktası:


Kolaylıkla yapabileceğiniz yöntemler şunlar:  

* Günlük olarak bol su için, su insan vücudunuzu temizler ve sağlıklı olmanızı sağlar
* Özellikle alkol ve sigara kullanımından kaçının, eğer içiyorsanız bile en aza indirmeye çalışın.
* Sivilceye neden olan bazı gıdalar vardır. Bunlardan bazıları, kuruyemiş, turşu ve baharatlı gıdalar gibi yiyceklerden uzak durun veya çok az tüketin.
* Sivilceden en kısa şekilde kurtulmanın yöntemi sık sık duş almanızdır.
* A vitamini içeren besinler tüketin
* Limonun faydaları saymakla bitmez. Sivilce içinde  aynı durum geçerli, Limon suyu cildinize çok iyi gelecektir. 
* Papatya çayı tüketin
* Yoğurt cilde çok iyi gelir. Genel olarak günde ara ara yoğurt yemeyi unutmayın.
* Yulaf türevi gıdalar tüketin
* Meyve  ve sebze ağırlıklı  yiyecekler yiyin
* Elma ve üzüm sirkesi cilde oldukça faydalıdır.
* Düzenli bir şekilde egzersiz yapın, hem cildinize iyi gelecektir hemde stresinizi azaltacaktır.
* Yüzme, kürek çekme, düzeli olarak koşu yapmak akne derdinize iyi gelecektir.
* Sırt bölgenizde sivilce bulunuyorsa spor yapmadan önce iyi bir duş alın ve kuru havlu ile kurulanın bu yöntem çok iyi sonuç verecektir.
* Spor yaptığınız esnada kesinlikle gözenekleri kapayan kozmetik ürünler ile makyaj yapmayız.

Bir önceki güzellik yazımız >>  BEYAZ KİL MASKESİ


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. gözümün altında sürekli sivilce çıkıyor. patlatıyorum içini temizliyorum. 2 3 gün geçtikten sonra tekrar sivilce çıkıyor. çok değişik bir sivilce bu, sanki benimle yaşıyor :)

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.