-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Erkek İsimlerindeki Gizem

ads
ads

Erkek isimlerinin kızlar üzerinde ki etkisi ve çağrışımı

Yapılan araştırmalar sonucunda erkek isimlerinde ki çağrışımlar kesinliği kanıtlanmamış ancak doğruluk payı olan isimlerin kızlar üzerindeki çağrışımı üzerine yazacağız.

Erkek İsimlerindeki Gizem

1. Arkadaşlık Hissi Uyandıran isimler:


Genel olarak arkadaşlık çağrışımı yapan isimler "b" harfi ile başlar. Buna örnek olarak "berk, batu, burhan, barış, bülent" gibi adların kızlarca arkadaşlık çağrışımı hissettirir.

2. Çekici İsimler:


Anlamlı söylendiği  zaman tok ses getiren ve derin isimler kızlar tarafından çok çekici bulunmaktadır. Bu isimlerden bazıları şunlar. Tibet, Tarkan, Tansel, Toprak, Doruk gibi isimler kızlar  tarafınca çekicilik hissini artırır.

3. Olgun isimler:


Genel anlamda klasik isimlerin birçoğu aile babası isimleri sınıfına girer kadınlar tarafından bu aile babası hissi uyandıran isimlerdir.  Mustafa, Ahmet, Mehmet, İbrahim, Osman, Nuri, Sinan vb isimlerdir.

4. Etkileyen isimler:


Etkileyici isimler  az bulunan isimler sınıfındandır. Belkide bu yüzden etkileme oranı  yüksektir. Aykon, Çelebi, Barlas, Celayir, Dırım, Ilgar, Betim gibi isimler bu kategoride yerini almaktadır.

5. Gizem oluşturan isimler:


Genel olarak söylendiği zaman çok basit gelen ancak gizemli havası olan isim gruplarındandır. Pars, Sarper, Sipahi, Süer vb. isimler gizemli isimler kategorisin de yer almaktadır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.