-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Adım Adım Google'da İlk Sıraya Gelmenin Yolları

ads
ads
backlink

12 Adımla Arama Motorlarında Yükselmek için Öneriler

Her site sahibinin google'da ilk sayfaya gelme çabası vardır. Bunların çoğu yanlış bilgilerle stratejiler uygulayarak yükselmek yerine gerileme dönemlerine girenlerdir. Şunu iyi bilmeniz gerekir arama motorlarını özellikle  google'ı anlamak o kadar kolay değil. Fakat bazı deneme yanılma yöntemleriyle %100 olmasa da orta seviyede başarıya ulaşmak mümkün. Bu konumuzda bir kaç adımda arama motorlarında yükselmek için yapmanız gereken bazı noktalara değineceğiz. Unutulmamalı bu iş sabır, istikrarlı çalışmak ve zaman ister. Hiçbir şey emeksiz, zamansız ve hızlı şekilde gelişmez.  Bu yüzden planlı olarak çalışmalarınıza aralıksız devam etmeniz (abartmadan) gerekir. 


Bu yazımız biraz uzun olacaktır. Kısa ve öz şekilde anlatmak yerine detaylara girmeyi uygun buldum umarım sıkılmadan okur ve faydalanırsınız. 


12 madde ile öneriler:


1. Anahtar kelimelerinizi Analiz Edin.


Hangi kelimelerde yükselmek istiyorsanız, sitenizin ne kadar içeriğe sahip olması gerektiği, ne kadar backlink ağı gerekli olduğunu öğrenmeniz için rakip siteleri baz alarak bu kontrolleri yaparak kendinize bir harita ve planlama yapabilirsiniz. 


2.  Gerçek stratejilerle İlerleyin


Sizlerinde bildiği gibi bu zamanda birçok kişi seo uzmanı olmuşlar, piyasada seo uzmanı denilecek çok az kişi ve firmalar vardır. Bu insanlar gerçekten seo konusunda yüzlerce insan daha bilgili ve  seo uzmanı denilecek kimselerdir. Bu yüzden büyük şirketlerin seo çalışanları haline gelmiştir. Bundan dolayı her kişiden teknik destek almayın, araştırın ve gerçek kaynakları bularak yada işin ehli kimselerden teknik destek alarak belirli bir strateji üzerinde ilerleyin. 


3.  Doğal Bağlantılar Elde Edin

Sıralamada yükselmede en önemli etkenlerden biri kesinlikle kuvvetli ve doğal backlink ağınızın olmasıdır. Bunun için acele etmeden, kademeli olarak backlink almaya başlamalısınız. Google doğal olanı sevdiği için dış bağlantılarınızın da doğal gözükmesi lazım. Bundan dolayı yapmanız gereken zaman aralıklarıyla, sitenizle alakalı sitelerden tanıtım yazıları alarak dış bağlantılarınızı kuvvetlendirebilirsiniz. Tanıtım yazısı alımlarında yapılan en büyük yanlışlardan biri, 200 - 300 kelimelik bir makalede  3 adet aynı sayfaya giden linkin bulunmasıdır. Bu hiçbir anlam ifade etmez, isterseniz  50 tane aynı linki ekleyin, botlar o linki tek olarak görecektir. Bunun için tanıtım yazılarınızın doğal gözükmesi için bir adet link öneriyoruz. Yıllar önce çıkan kimin çıkardığı standart bile olmayan  3 link ekleme safsatası yerine tek link ve onuda yazının en altına bu şekilde  "http://www.ibrahimfirat.net/"  açık olarak eklemeniz size daha çok fayda sağlayacaktır.

Eğer sitenizi tanıttığınız yazıda birden fazla link çıkışı yapacaksanız diğer linkleri alt sayfalara veriniz.  Örneğin  "http://www.ibrahimfirat.net/search/label/seo"  şu şekilde eklenen linkler  <a href="http://linkiniz.com  ">anahtar kelime  </a>  bazen doğallığı bozabilir. Bunun nedeni iste  hiç kimse sizin sitenizi tanıtırken bu şekilde link vermeyeceğidir. Bu durum google'ın gözünden kaçmayacak ve doğal olmadığının altını çizecektir. 

Diğer bir yanlış ise, tanıtım makalelerinde sırf siteden bahsetmek, bunun yerine herhangi özgün, güncel veya google açısından faydalı olacak bir makale yazarak içine link yerleşimi yapabilirsiniz. Örneğin siteniz sağlık sitesi, sağlık ile ilgili kaliteli uzunca bir makale hazırlayarak içine faydalanılan site bu sitedir diye link eklemeniz tamamen doğal bir görünüm oluşturacak ve zaten bu yüzden linke tıklanma oranı, okunma oranı artıkça siteniz yükselişe geçecektir.

4. Pagerank Değerlerine Aldanmayın


Birçok site vardır ki pagerank değerleri yüksektir. 5 veya  6 ama siteleri analiz ettiğinizde göreceksiniz birçoğu çöp site ama sadece pagerank değeri yüksek. Bunun nedeni bazı yöntemlerle en dandik sitenin değerini bile yükseltebiliyor olabilmeli. Önceliğiniz pagerank olmamalı, sitenin diğer değerleri, Trustflow, Domain otoritesi, Trustrank, alexa değeri, backlink sayısı vb. özellikleri analiz ederek değerlendirmeleri yapmalısınız. 

Öyle siteler var ki Google Pagerank değeri 0 ancak yüzlerce siteden daha kaliteli, ziyaretçi oranı yüksek, içerikleri kaliteli, bu tür siteler her zaman sizlere fayda sağlar. Yanlış anlaşılmamak için şimdilik pagerank değeri önemsiz demek istemiyorum, çöp olmuş 5 pagerank'li siteden backlink almaktansa, kaliteli 0 değerli siteden almanızı tavsiye ederim. 

Zaten uzun zamandan beri güncelleme gelmediği için yaklaşık 1 seneden fazla oldu bu yüzden sitelerin kalitesini  pagerank'a göre ölçmek mümkün değil, bundan önceleri  3 bazen 6 ayda bir güncelleme oluyordu. Efsanelere göre  artık  güncelleme olmayacağı yönündendir. Ancak bu kesin ve net olmadığı için şimdilik bir şey söyleyemiyoruz. 

5.  Her İçeriğiniz  Benzersiz Olsun

Dış bağlantılarınız için yapacağınız backlink çalışmasında benzersiz içerik çok önelidir. Özgün ve kaliteli olma şartı ön planda olmalı. Aynı zamanda sürekli aynı anahtar kelime üzerinden bağlantı vermeyin. Örneğin  10.000 adet  teknoloji anahtar kelimesine link verilmiş.  Bu benim sitemi riske sokan en büyük yanlıştır. Google çok gelişmiş sistemlere sahiptir bu yüzden bu linklerin doğal olmadığını bugün anlamasa er yada geç anlayacak belli bir zaman sonra spam cezası veya komple aramalardan kaybolmanıza neden olacaktır. Bu yüzden yapılması gereken, alt sayfalarınıza ve farklı kelimeler üzerinden link vermek, sadece ana sayfaya çalışmak, diğer sayfalarınızı güçsüz hale getirecektir. 

Bir insan gibi düşünmek lazım sistemi, sadece kol kası çalışmak yerine vücudumuzun tüm kasları için ayrı bir ağırlık çalışması yapmamız, vücudumuzu daha güçlü ve iyi bir hale getirmeyecek mi? Yada sadece mekik çekmek karın kaslarımızı düzene sokacaktır. Ama vücudumuzun diğer bölgeleri şekilsiz ve güçsüz kalacaktır. 

6.  Benzer Sitelere Yönelin

Aynı içerikteki sitelerden alınan bağlantılar hem sitenize çok katkı sağlar hemde yazı içerisinde aldığınız bağlantının tıklanma oranını artırarak size faydalı bir link olarak geri döner.  Günümüzde yapılan en çok yanlışlardan bazılarına örnek olarak, otomobil sitesinin film sitesinden, moda sitesinin, video sitesinden, kadınlara yönelik sitenin hiç alakası olmayan sitelerden link alması gibi örnekleri çoğaltabiliriz.

Bağlantıları alacağınız site sizin sitenizin sektöründe olması gerekir, eğer bulamıyorsanız aynı sektörde kalite site en azından tamamen benzer olmasa da benzer sitelere yönelin. Bunun için genel olarak haber siteleri veya genel blog tercih edilebilir, içeriğinde birçok kategori olduğundan en azından sizin sitenizi de yansıtmış oluyor. 

7. İç Sayfaları Önemseyin.


Yukarıda belirttiğimiz gibi sadece ana sayfa üzerine yoğunlaşmak riski çoğalır veya sitenin diğer kısımlarını güçsüz bırakır. Bundan dolayı iç sayfalara, kategorilere bağlantılar alın. Bunu yapmak için birçok forum tanıtım siteleri mevcuttur. Her zaman seo için para harcamanıza gerek yok eğer yeni başlayan biriyseniz ilk olarak kademeli olarak ücretsiz, forum tanıtım, misafir yazarlık ve dizin sitelerinize ekleyerek başlayabilirsiniz.  Forum tanıtım için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz. Güncelliğini yitirmiş siteler içinde olabilir. 




8. İmleme Sitelerinden Uzak Durun


Son zamanlarda artık imleme sitelerinin fayda getirmediği anlaşılmaktadır. Yıllar önce çok önemli olan sosyal imleme siteleri, bulunduğumuz zamanlarda önemini tamamen olmasa da yitirmeye devam ediyor. Durum gösteriyor ki bir kaç sene içinde imleme tamamen önemini yitirecektir ve zaten yapılan uygulamalar neticesinde görülmüştür ki bir faydası olmuyor. 

9. Sosyal Medyaya Önem Verin

Günümüzün en etkili yöntemi kesinlikle sosyal medya hesaplarıdır. Sosyal medya hesaplarınızda, sayfalarınızda, Google + ,  Facebook, Twitter vb. sosyal platformlarda içeriklerinizi paylaşmanız ve okunmasını sağlamanızdır.  Seo dostu olan sosyal ağlar, arama motorlarının önem verdiği yerlerdir. Her içeriğinizi kesinlikle bu ağlarda paylaşmanız gerekir. Hem okunma sayınız artacaktır hemde doğal link inşa etmiş olacaksınız. 

10. Site İçi Optimizasyon Olmazsa Olmazlardan

Site dışı bağlantılar kadar site içi bağlantılarınız da seo açısından çok önemlidir. Birçok kişi sayfa optimizasyonuna önem vermemektedir ve bu yüzden pek ileriye gidememişlerdir. Her makalenizin özgün olması, h1,h2,h3 alt etiketlerine uymanız, başlıklarınızda anahtar kelimelerinizin geçmesi ve en önemlisi içeriğinizi kesinlikle ilk olarak arama motorlarına göre değil kullanıcılara göre hesaplayarak meydana getirmeniz gerekir. Ziyaretçi içerikten ne kadar memnun kalır ve sitede o kadar durursa zaten arama motorlarının dikkatini çekerek +1 puan önde olacaksınız. 

İçeriklerinize konuyla alakalı bağlantılar eklemeniz, teknoloji ile ilgili bir makale yazıyorsanız eğer içinde en uygun bir kelimeye daha önce yazdığınız yönlendirici site içi bağlantılar verebilirsiniz. Buna örnek olarak Wikipedia sayfalarında iç bağlantının ne kadar çok olduğunu göreceksiniz. Bu sayede ziyaretçi sayfalar arası geçişler yaparak sitenizde daha uzun kalacak sayfa gösterim sayınız arttıkça sitenizin kalitesi de o seviyede yükselecektir.

11. Mobil Dostu Tasarım

Teknolojinin çok hızlı gelişmesi sayesinde artık İnternet ceplere girmiş bulunmakta. Bu yüzden çoğu insan Android cihazlar kullanmaktadır ve bu cihazlardan sitelere girdiklerinden kesinlikle mobil dostu bir temaya sahip olmanız gerekir. Artık ziyaretçilerin çoğunluğu mobil sistemlerden geldiğinden Google bu yönde bir çalışma yaparak mobil dostu siteleri ön plana çıkaracağını açıkladı.  

12. Düzenli olarak Sitenizi Analiz Edin.

Düzenli şekilde sitenizi analiz ederek, deneme yanılma yöntemiyle zaman içerisinde kendi stratejilerinizi üretebilirsiniz. İlk başta dediğimiz  gibi seo çok geniş bir alan, her insanın bilgisi kendi çapında ve tümüyle bu stratejileri bilenler yok denecek kadar az, bilenler zaten zirvenin en üstünde olan kişilerden ibaret. 

Sonuç olarak yapmamanız gerekenlerin özeti:

* Kalitesiz sitelerden link kesinlikle almayın.

* Yabancı, gereksiz, alakasız sitelerden uzak durun. Yabancı sitelerden kasıt domain ismi değildir içerik olarak, İngilice veya başka bir dil.  Alan adının genel olarak pek bir önemi yoktur, içerik her zaman ön plandadır. "askjsakask" böyle saçma sapan bir alan adı olan siteniz olsa bile iyi bir çalışma çok kaliteli içerikle en iyi jenerik domainlerden onlarca kat daha iyi ziyaretçi ve siteye sahip olabilirsiniz.

* Haclink kesinlikle almayınız, kısa süreli duracak footer linklerden uzak durun. Belli bir zaman sonra kaldıracağınız linkler size kısa sürede etki eder, zamanı dolunca o link kaldırılır ve backlinleriniz birer birer azalarak daha kötü duruma gelebilirsiniz. 




ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.