-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Android ekran görüntüsü alma

ads
ads

Android Cihazlarda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?


android
Android eski cihazlarda ekran görüntüsü almak yeni sürümlere göre uğraştırıcı oluyordu. Eski sürümlerde 3 aşamada görüntü alınırken Android 4.0 versiyonlarda çok kolay şekilde ekran görüntüsünü almanız mümkün.  

Bazen ekran görüntüsü almak insanlara basit gibi gelse de bazı durumlarda ihtiyaç duyduğunuz veya duyacağınız anlar olabilir. Örneğin bir oyun oynuyorsunuz ev çok yüksek bir seviyeye ulaştınız bu anı kaybetmemek için o görüntüyü alarak paylaşımlar yapabilirsiniz. 


Galaxy S4, S3, Note3 ve Note 2’de Ekran Görüntüsü Almak

* Ayarlar kısmına  girin ve hareket kontrol menüsü bölümünü açın. 
* "Avuç içi Seçeneği" kısmını bulmanız için biraz aşağı doğru inmeniz gerekiyor. 
* Avuç içi hareketi sekmesini bulduktan sonra "ekranı yakala" kısmını bularak açın.
* Bu işlemlerin sonunda menüden tamamen çıkın ve yapmanız gereken telefona karşı elinizin düz şekilde olmasıdır. Daha sonra sola ve sağa yatay biçimde kaydırın. Bu kaydırma işleminin doğru yapılması sonucunda bir deklanşör sesi işiteceksiniz ve sonuç olarak size bir bildirim gözükecek ekran görüntüsü başarıyla alındı diye.


Android ekran görüntüsü alma

Galaxy S4, S3 ve Note 3 Cihazlar için Klasik Şekilde Görüntü Kaydetme

En kolay yöntemlerden biri budur. Güç düğmesi ve menü tuşuna aynı anda basmanız gerekiyor. Bu şekilde saniyeler içinde ekran görüntüsü almış oluyorsunuz ancak aynı anda iki tuşa basmak ilk başlarda size zor gelebilir.  Eğer hata alırsanız çok kısa aralık farkı ile ilk önce güç düğmesine basın. 

Android 4.0, 4.1, 4.2 ve 4.3 cihazlarınızda Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır?

Bu bölümde ilk başlarda zorlanabilirsiniz.  Çünkü aynı anda  tuşlara basmak zorlayıcı olabilmektedir. Bunun için güç düğmesi ve ses bölümüne aynı anda basmanız gerekiyor. Her iki kısıma da basılı tutun ekran görüntüsünü alındığına dair bir bildirim gelene veya deklanşör sesini duyana kadar. 

Bu önerdiğimiz yöntem birçok android cihazlarda işe yaramaktadır. Bundan  dolayı herhangi cihazınız olursa olsun ilk olarak bu yöntemi denemenizde yarar vardır. Unutulmaması gereken, aynı anda tuşlara basılmasıdır.  Bundan sonrasında zaten bir bildirim gelecektir. 

Sony Xperia Android Cep Telefonundan Görüntü Almak

Günümüzde diğer android markalar kadar kullanımı yaygın olmasa da kullanıcı sayısı her geçen gün artmakta olan Sony akıllı telefon ailesine zaman zaman bir yenisini ekliyor. Oldukça kaliteli ve sağlan akıllı modelleriyle ön plana çıkmayı başaran sony android telefonundan ekran görüntüsünü nasıl alacağınızı kısaca anlatalım:

2 Farklı yöntem ile görüntü almanız mümkün genel olarak hemen hemen tüm cihazlarda mantık aynı şekilde tekabül ediyor.

1. Yol:   Güç düğmesine ve ses düşürme tuşuna aynı anda basılı tutarak ekran görüntüsü alma, bu en basit olan yöntemlerdendir. Yukarıda ki cihazlarda aynı şekilde alınan en kestirme yoldur.

2. Yol:  güç tuşuna basılı tutarak karşınıza gelen menüden ekran görüntüsü alma seçeneği çıkacak bu şekilde görüntüyü almış olacaksınız.

LG Android Cep Telefonundan Ekran Görüntüsünü Alma


LG telefon kullanıyorsanız gene aynı şekilde güç tuşu ile ses düşürme tuşuna aynı anda basarak yapıyorsunuz.

HTC Cihazlarınızdan Görüntü Alma Yöntemi

HTC marka kullandığınız cep telefonunuzdan ekran görüntüsünü alabilmeniz için yukarıda anlatılan yöntemler gibi, ancak sadece tek bir şekilde alınabiliyor. Bunun için güç düğmesi ve home tuşuna aynı anda basmanız yeterlidir. 

Bir önceki konumuzda Rusya hakkında az bilinen gerçekleri 23 madde ile sıraladık. 


ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. Zenfone kullanıcıları da power+ses kısma kombinasyonuyla ekran görüntüsü alabilirler.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.