-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Matematik

ads
ads
matematik
Matematik belki de en önemli bilim dalıdır. hayatımızın her alanında vardır. Ticarette, mühendislikte, endüstride, sağlıkta, bilgisayar dünyasında matematik ile icadlar, yeni ürünler oluşur. Hemen hemen her işin temelinde matematik vardır. Matematiksiz bir dünya şimdiki dünyadan çok daha farklı olurdu.



Matematik aynı zamanda öğrencilerin en korkulu derslerinden biridir, milyonlarca öğrenci nefret etmiştir matematikten. Tersi durumda söz konusudur, milyonlarca öğrenci zamanında matematiğe ayrı bir hayranlık duymuştur.



Matematiği öğrencilerin korkulu rüyası olmaktan çıkarmak için eğitimciler bir çok yola başvurmuştur. Farklı farklı anlatım teknikleri, ezber kısımları için ezber yöntemleri geliştirmiş. Bazıları amaca ulaşmıştır ama bazıları ise ticari amaçtan dolayı faydalı olmamıştır.



Aslında matematiği korkulu rüya olmaktan çıkarmanın en basit yolu düzenli ders çalışmaktır. Konu anlatımı çalıştıktan sonra öğrencileri karamsarlığa düşürmeyecek basit soruları çözdürerek aslında matematiğin korkulu olmadığını göstermek lazım. Seviye seviye ilerlemeli, sürekli bir öncekinden biraz daha zor soruları çözerek ilerlemek gerekli. İşlerin biraz zorlaştığı yerde çözümlü sorular ile konu öğrenimi desteklenmeli. Asla yılmamalı öğrenci.



ve en önemlisi tabi ki ihtiyaç olduğunda dışardan destek almaktan kaçınmamak.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.