-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Müthiş Denge

ads
ads
Şeriatta, "Seninki senin, benimki benim"dir.
Tarikatta, "Seninki senin, benimki de senin"dir.
Hakikatte, "Ne seninki senin, ne benimki benim.  Hepsi Allah'ın"dır.

Bu anlayış, bizim hayatımızın sac ayaklarıdır. Kanun karşısında her hak, sahibinindir, Tarikat, tasavvuf anlayışının formüle edilmiş mesleğidir ki, onda kendini aşmışlık vardır. Karşısındakini kendisine tercih eden insanlardan meteşekkil bir cemiyet, gül bahçesini andırır. Hakikat, bütün mesleklerin ötesindedir ki, Sahabe mesleğidir. Böyle bir yolda yürümek mümkün olsa, ona karşı lakayt kalmak akılsızlık olur. Bu, perdeleri ve  vesileleri aşarak, onlara müracaat etmeye ihtiyaç hissetmeden Hak'la buluşmak ve her şeyi sahibine vermektir. Aynalara ihtiyaç hissetmeden, kapısını açıp güneşe çıkan adam gibi... Elinde teleskop olan ve uzak şeyler kendisine yaklaşan insan gibi... Doksan dokuz tesbihi dolaşmadan, imamenin bir başından diğerine geçen gibi...



Yazar: Mehmet Akar

Mesel Ufku | Nükte ve Hikmet  [ Timaş Yayınları ]

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.