-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Mutlaka Gezip Görmeniz Gereken Doğa Harikaları

ads
ads
Dünyada o kadar güzel yerler var ki, oralara gidip gezmek gerekiyor. Tabi bunun içinde maddiyat önemlidir. Dünya harikalarından derlediğimiz gezip veya en azından görebileceğiniz görsellerle sizi baş başa bırakıyoruz:

Aşağıdaki listelediğimiz doğa harikaları yıllar sonra yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olanlardan bazıları bu yüzden yok olmadan gezilip görülmesi gerekmektedir.


1. Everglades, Florida

Everglades, Florida

Tropik bir bölgeden oluşan ve az bulunan bitki örtüsü vardır.  Florida panteri bu bölgede yaşamaktadır.


1

2. Yangtze Nehri Bölgesi, Çin

2. Yangtze Nehri Bölgesi, Çin

Milyonlarca insanın yaşadığı bölgede dünyanın en uzun 3 nehridir. Asya'nın ise en uzun nehridir. Bu bölgede hayvancılık oldukça yaygındır.  Ancak bu doğa harikasının yok olma tehlikesi bulunmaktadır. Çin hükümetinin baraj projesi bu harikayı yok edebilir.

3. Kongo Havzası, Batı Afrika

3. Kongo Havzası, Batı Afrika

Yağmur ormanlarının en çok bulunduğu bölge. Dünya genelinin oksijeninin %40'ını karşılayan bu doğa harikası, ağaç kesimler, madencilik ve buna bağlı sebeplerden dolayı her geçen gün yok olmaya devam ediyor. 

4. Ranthambore Ulusal Parkı, Hindistan

2

5. Pisa Kulesi, İtalya

5. Pisa Kulesi, İtalya

Pisa kulesini bilmeyen yoktur. Ancak bu kule yıkılma tehlikesi çok yüksek derecede. Bu yüzden en kısa zamanda bu yerleri gezmeniz ve görmeniz gerekiyor.

6. 12 Havariler, Avustralya

6. 12 Havariler, Avustralya

Victoria, Avustralya'daki Campbell Ulusal Parkı sahilinde bulunan kireç taşı yığınları. Her ne kadar 12 havariler dense de daha şimdiden 8 tane kalmış durumdalar ve eriyerek yok oluyorlar.

7. Madagaskar Ormanı

7. Madagaskar Ormanı

30 Sene içinde yok olacağı söylenmektedir. 

8. Venedik, İtalya

8. Venedik, İtalya

Okyanus sularının yükselmesi nedeniyle 50 sene içinde tamamen buranın batacağı açıklanmaktadr.

9. Pravcicka Brana, Çek Cumhuriyeti

9. Pravcicka Brana, Çek Cumhuriyeti

Avrupa'nın çok büyük  doğal kumtaşı kemeri. Kemer bölümündeki aşınma nedeniyle kalınlık 80 cm'ye kadar incelmiş durumda ve bilim adamları on yıl içerisinde yok olacağı düşüncesindeler.

10. Ölü Deniz, Filistin, İsrail

10. Ölü Deniz, Filistin, İsrail

1

2


Dünyanın deniz seviyesinden en alçak yeri. 1930'dan bu yana yarı yarıya azalan deniz, senede 1 metre geri çekiliyor. Bu denize Tuz denizi ve Lut Gölü de denilmektedir. Burası Lut kavminin yok edildiği bölgedir. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.