-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Pes Cavus Tedavisi İçin: Fulya Ayak Cerrahisi Merkezi

ads
ads
Pes Cavus Tedavisi İçin: Fulya Ayak Cerrahisi Merkezi
Ayak bakımı önemli. Hem sağlık açısından, hem de estetik anlamda. Sağlık bütünsel bir meseledir, bedeninizin bir bölgesinde oluşan rahatsızlık, başka bir bölgede ağrıya yol açabilir. Örneğin dişlerinizde oluşabilecek bir problem, çeşitli kalp rahatsızlıklarına sebebiyet verebilir. Ya da, ayaklarınızda oluşabilecek sağlık problemleri, belinizde veya bacaklarınızda sıkıntı yaratabilir. Ayak sağlığı da, bedenin işlevsel bir şekilde yaşayabilmesi için, özen gösterilmesi gereken bir mesele. Ayak deyince, akla ilk olarak düz tabanlık gelir. Ancak, daha nadir duyduğumuz başka ayak rahatsızlıkları da var. Bunlardan biri, “yüksek kavis” olarak bilinen, pes cavus hastalığı.

Ayaklarda kavis, yürürken yaylanmayı sağlar. Bu yapı, bir tendon ile desteklenir. Düz tabanlarda, bu tendon çalışamaz durumdadır, bu yüzden yaylanma sağlanamaz. Yüksek kavis rahatsızlığında ise, bu tendon aşırı gergindir. Böylelikle ayak kavisi yükselir ve pes cavus hastalığı meydana gelir. Düz tabanlar, istemsiz bir şekilde içe basarak yaylanamama sorununu gidermeye çalışır, bu yüzden parmaklar zamanla içe döner. Pes cavus hastalığında ise, ayak dışa doğru basar ve hasta bu şekilde yürümeye başlar. Hastanın ayaklarında, yalnızca topuk ve ayağın ön kısmı bütün ağırlığı taşır. Hastalığın nedeni nörolojiktir. Pes cavus hastalarında, ayak bileği çok çabuk burkulur. Diz ağrısı, bel problemleri ve bacağın dış tarafında ağrı görülür. Erken evrelerde, özel tabanlıklar vasıtasıyla hastanın şikayetleri dindirilir. Ancak hastalık ileri safhadaysa, pes cavus maeliyatı yapılır. Hastalığın ileriki aşamalarında, hasta topuk dikeni denilen rahatsızlıktan da muzdarip olabilir. Bu yüzden, vakit geçirmeden bir hekimin görmesi uygundur.


Bu tür ayak rahatsızlıklarında, Fulya Ayak Cerrahisi Merkezi’ni ziyaret edebilirsiniz. Tamamen ayak sağlığı üzerine odaklanan bu merkez, Türkiye’de bu alanın uzmanı sayılabilecek nadir sağlık kuruluşlarından. Fulya Ayak Cerrahisi Merkezi’nin farkı, normal bir hastaneyle karşılaştırıldığında, yalnızca ayak tedavisi üzerinde çalıştıklarından, bu alanda derinlemesine bir bilgi ve tecrübeye sahip olmaları. Sağlığınız önemli ve herhangi bir ayak rahatsızlığı yaşadığınızda, hastalık ilerlemeden bir hekimi görmeniz önemli. İstanbul Şişli’de hizmet veren merkez, her tür ayak probleminizde sizleri bekliyor.  

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.