-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » DİŞ SAĞLIĞI

ads
ads
Bizler dişlerimize eğer gereken önemi gösterebilirsek o zaman kendimiz için doğru ve güzel bir dişe sahip olabiliriz. Bu yüzden de dişlerimize iyi bakmalı ve dişlerimizi iyi bir şekilde kontrol etmeliyiz. Dişini iyi bir şekilde kontrol edebilen bir insan daha iyi ve güzel bir sonuç alabilir ve kendisini iyi hissedecektir. Özellikle son yıllarda ve son zamanlarda diş konusunda görülen en çok sorunlardan biri diş eti çekilmesidir. Diş eti konusunda birçok insan sorun yaşamaktadır. Bu yüzden diş eti konusunda yapacağınız şeylere çok ama çok dikkat etmeniz gerekmektedir. Eğer sizler bu konularda çeşitli şekillerde dikkat etmez iseniz o zaman dişiniz için baya sorun yaşayabilirsiniz. Dişiniz için iyi ve sağlık birer dişe sahip olmak isterseniz o zaman yapılması gereken şey dişinize çok iyi bakabilmeniz düzenli fırçalamanız gerekmektedir. Diş fırçalama konusunda eğer doğru bir şekilde ve düzenli bir şekilde yaparsanız o zaman kendiniz için en iyisin ve en doğrusunu yapmış olacaksınız. Yaptığınız çalışmalarla ve alıştırmalarda birlikte de dişinizin çok daha iyi olabildiğini göreceksiniz. Dişinizin daha beyaz olması ve beyaz olmasıyla birlikte de koku olmaması ve sarılık olmaması için düzenli fırçalamanın yanında doğru bir şekilde fırçalama da çok önemlidir. Bu yüzden özellikle de doğru fırçalama şekillerini bilmemiz gerekmektedir. Doğru fırçalama bu yüzden her gün fırçalamaya göre daha doğru bir yöntemdir.




Diş eti çekilmesi nedenleri arasında işte bu saydığımız şeyler vardır. Yani aslında doğru diş fırçalayamama veya diş etlerine zarar verme gibi durumlar sizin diş konusundaki zarar görebilmenize ve sonuç olarak dişlerinizin kötü bir duruma gelmesine sebep verebilir. Bu yüzden de diş eti çekilmesi nedir diye düşünürsek diş etlerinin sizlere zarar verememesi açısından bunu bilebilmek önemlidir. Diş eti çekilmesi yanlış diş fırçalama ile çıkan zararlardan biridir. Bu yüzden diş eti çekilmesi konusunda doktorlarımızdan bilgiler alıp onlara danışarak ona göre teşhisler koydurarak tedavimizi ettirmemiz gerekmektedir. Böylelikle de dişinizin daha temiz ve ferah olabilmesini sağlayabilirsiniz ve dişleriniz sağlıklı olacaktır. Diş fırçalayarak eğer diş etinizdeki kokulara önlem alamadıysanız o zaman yapmanız gereken şey dişleriniz için gereken şeyleri iyi ve doğru bir şekilde yapabilmeniz ve ona göre de dişiniz için doğru hamleler yapmanız doğru olacaktır. Dişinizde eğer koku oluşuyorsa bunun için yapacağınız şey özel diş sularında almanız olmalıdır. Bu diş suları dişinizdeki tartakları geçirmeniz için bunları kullanmanız önemli olacaktır Aynı zamanda da diş sularının en önemli görevlerinden biri de dişinizdeki kokuları geçirmesidir. Dişinizin içerisindeki kokuları alarak diş suyunun içerisindeki kokuyu almalarına neden olur böylelikle dişiniz güzel bir şekilde aromalı olarak kokacaktır. Bu da sizin karşınızdaki kişiler ile rahat rahat sohbet etmenizi sağlayacaktır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. çok güzel bir paylaşım ;artık daha dikkatli ve düzenli olarak dişlerime bakacağım

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.