-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Dünya Hali

ads
ads
Bir gün Abraham Lincoln, iki küçük çocuğu Willie ve Ted ile sokakta yürürken, çocuklar birbirlerine bağrışmaya başladı. Yoldan geçen bir arkadaşı:
- Ne oluyor? diye sordu.
Lincoln cevap verdi:


Dünya Hali
- Tıpkı dünya meseleleri gibi... Elimde üç tane ceviz var ve ikisi de benden ikişer tane ceviz istiyor. 

Dünya kusurdan hali bir diyar olmadığı için, bir tarafı  tamamlansa, diğer yanında muhakkak bir açıklık kalacaktır. Çalışmayı terk etmeden dinlenmek, dinlenmeyi terk etmeden çalışmak olmaz. Biri bırakılır.... Evdeki rahat terk edilmeden mücadele meydanına çıkılmaz.

Yıpranan, eskiyen bozulan, dağılan bu kararsız diyarda, memnuniyetlerle hoşnutsuzluklar, doğrularla yanlışlar iç içedir. Ve çok defa, Nasrettin Hoca'nın dediği gibi herkes haklıdır.

Ancak paylaşmak ve fedakarlıklarla bu zaaflar aşılır. Belki de başka yolu yoktur. 


Yazar: Mehmet Akar

Mesel Ufku | Nükte ve Hikmet  [ Timaş Yayınları ]

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.