-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Gerekliyi, Gereksizken Saklamalı

ads
ads
Gerekliyi, Gereksizken Saklamalı
Bazen işimize yaramayacağını düşündüğümüz eşyalarımız, bir bakmışız ki gün gelir gerekli olabilir. Onun için işimize yaramadığını düşünerek gereksiz gördüğümüz herhangi eşya veya araçlarımızı atmamalıyız. Bir köşeye koyup gerekli olduğu zaman kullanabiliriz. 

Yaşantımızda birçok eşyaya sahip oluruz. Evlerimizde kullanmadığımız eşyaları çöpe atarız. Ancak bir gün geldiğinde bu eşyalar bize lazım olabileceğini düşünmemiz gerekir. Örneğin öğretmenimiz bizlere bir ödev verdi bunun yanında renkli kalemleri kullanmamızı söyledi. Tek seferlik kullanacağımız bu kalemleri ödev bittikten sonra atarız veya ileride lazım olacağını düşünmeyiz. Oysa gün gelip o kalemler bize lazım olabilir.  Bir köşeye atılan bu araçlar  ansızın  ihtiyaç duyduğumuz sırada bulamayız ve aynı araçlar için gereksiz paralar harcayarak aynısını temin ederiz.

Bu şekilde birçok eşya kaybolup gidiyor. kalemler, silgiler özellikle kitaplar, iğneler, iplikler... 

Aynı durumda parası olan insanlar için geçerlidir. iyi para kazanan insan parasının değerini bilmez ve aynı gün içinde tüm parasını harcarsa ve  geleceğini en önemlisi yarınını düşünmezse aynı duruma düşme ihtimali oldukça yüksektir. Bunun yerine gereksiz yere harcanan paralar, sağlıklı iken biriktirilip darlık zamanlarında bizlere çok faydası olmaz mı? 

Sonuç olarak şimdi bize gerekli gibi görünmeyen bir  eşyanın ileride bizlere lazım olacağını aklımızdan çıkarmamamız lazım. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.