-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Her Tür Ayak Problemi İçin: Fulya ayak Cerrahisi

ads
ads
Sağlık bütünsel bir mesele ve bedeninizde oluşabilecek en ufak rahatsızlık, çok farklı bölgelerde de hastalıklara neden olabilmekte. Örneğin diş ağrınız kalp rahatsızlıklarına yol açabilir, ya da ayaklarınızda oluşabilecek sorunlar bel ağrılarına sebebiyet verebilir. Ayak rahatsızlıkları, toplumda çok nadir bilinir olsa da, bu tür hastalıklara yakalandığınızda, yoğun ağrılar yaşayabilmektesiniz ve bu, yaşam kalitenizi etkileyebilmekte. Ayak rahatsızlıklarından başlıcası, halluks valgus olarak bilinen hastalık. Halk arasında baş parmak çıkıntısı olarak adlandırılır. Halluks valgus hastalığında, baş parmak içeri doğru hareket eder, tarak kemiği bu hareketi dengelemek üzere dışarı doğru döner.
Bu rahatsızlığın oluşumunda; düz tabanlık, genetik yapınız veya geçirdiğiniz romatizmal hastalıklar rol oynar. Ayrıca, ayak tabanınıza uygun olmayan rahatsız ayakkabılar giymek ve geçirilen bazı travmalar da, bu hastalığı tetikler. Bu yüzden, tüm rahatsızlıkları için konuşacak olursak, rahat ve konforlu ayakkabılar tercih etmenizi öneririz. Kilonuz ve kullandığınız ayakkabılar, hastalığın ne oranda ilerleyeceğini belirler.

Her Tür Ayak Problemi İçin: Fulya ayak Cerrahisi

Halluks valgus tedavisi için, kişiye özel tabanlıklar, parmak arası silikonlar,  halluks valgus gece makarası, halluks valgus gece ateli gibi ürünler kullanılır. Ancak bu malzemeler hastalığı iyileştirmez, sadece ağrınızı dindirir. Tek bir tedavi yöntemi var, eğer ağrınız varsa, halluks valgus ameliyatı olmak durumundasınız. Yaşınıza, deformitenin derecesine, romatizmal hastalıklardan muzdarip olmadığınıza ve eklemlerdeki kireçlenmeye bağlı olarak, hangi ameliyat tipinin uygulanacağına karar verilir.

Ameliyat sonrasında, üç dönemden geçerek normal yaşantınıza dönersiniz. Birinci dönemde, 2 ile 6 hafta arası istirahat edersiniz. Bu dönemde, tuvalet ihtiyacı gibi zaruri durumlar haricinde, hasta sürekli dinlenmek durumundadır.  Hasta halluks valgus ayakkabısı giyerek hareket eder, ayak mümkün havada tutulur ve buz koyularak şişmesi önlenmeye çalışılır. İkinci dönemde, spor ayakkabı giyerek iş yaşamınıza dönebilirsiniz, bu dönem altı hafta sürer. Bu dönemde, yine çeşitli tedavi uygulamaları devam eder, çeşitli parmak egzersizleri yapılır. Son dönemde ise hasta normal ayakakabı giymeye başlar.


Fulya Ayak Cerrahisi Merkezinde, halluks valgus ağrılarını giderme amaçlı cihazlar edinebileceğiniz gibi, gerektiği taktirde ameliyat da yapılabilmektedir. İstanbul Şişli’de bulunan Fulya Ayak Cerrahisi Merkezi, ayak sağlığına odaklandığından, bu alanda derinlemesine bilgi ve tecrübe sahibi bir personele sahiptir. Her tür ayak rahatsızlığında ziyaret edebileceğiniz merkez, yüksek teknolojiye sahip. Türkiye’nin en iyi doktorlarına ve ekipmanlarına sahip Fulya Ayak Cerrahisi Merkezi, her tür ayak hastalığında sizleri bekliyor. Ayaklarınız değerli, onlara iyi bakın, rahat ayakkabılar kullanın ve en küçük bir rahatsızlıkta bir uzmana danışmayı unutmayın.    

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.