-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads

Kilo Alma Nedenleri Nelerdir?


Vücutta aşırı biriken yağlar sonucu şişmanlık ortaya çıkar. Obezite dünyanın en büyük sorunlarından olup gün geçtikçe artmaktadır.  Bir insanın ağır olması onun şişman olduğu anlamına gelmez. Kilo aşırı yağların birikerek sağlığı olumsuz etkilediği durumlarda kendini belli eder.


Şişmanlığın Sebepleri 

Genel olarak anne ve babadan geçen genetikle beraber hareketsizlik ve yakılan kaloriden daha fazlasını almakla ortaya çıkar. Şişmanlık sağlık açısından oldukça riskli görülüp aşırı şişman kişilerin ömrünün kısa olduğu uzmanlarca bildirilmektedir. Bunun yanı sıra damar ve kalp hastalıklarına davetiye çıkaran aşırı kilolar tansiyon rahatsızlığına da yol açabilir. 

Kilo Neden Alınır?


Neden Kilo Alınır?

Fazla yemek yemek aynı zamanda tüketilen gıdanın az yakılması veya yakılandan daha fazla gıda tüketmek.  Kadınlarda ise menopoz ve emzirme dönemlerinde daha çok kilo aldığı sabitlenmiştir.  Hormon bozuklukları, tiroid bezi yetmezliği, yumurtalıklarda meydana gelen polikistik over rahatsızlığı ve böbrek üstü bezlerinin fazlaca kortizol üretmesi sonucu şişmanlık meydana gelebilmektedir.

Şeker hastası olan annenin çocuğu olmak, alkol kullanımı ve depresyon zamanlarında kilo alma durumları gözlemlenmiştir. 

Hangi yaş gruplarında kilo alma eğilimi daha yüksektir?

Gebelik, 5-7 yaş arası çocuklarda, ergenlik döneminde, menopoz, erken erişkinlik, başarılı kilo verdikten sonra kilo alınır.

Şişmanlığın Genel Nedenleri

En çok şişmanlık görülen kişilerin anne ve babalarınında aşırı kilolu olmalarıdır. Anne ve babanın şişman olması çocuklarda %80-%40 oranında aynı durum görülmektedir. 

Depresyon sonucu alınan kilolar, bazı insanlar sıkıntılı durumlarda genel olarak kendilerini aşırı gıda tüketmeye ve hareketsiz bir yaşam tarzını seçerek, çok uyumakla kilo alabilmektedirler. 

Hızlı yemek yemek, az çiğnemek kilo almanın genel sebepleri arasındadır. Az su içmek ve  düzensiz beslenmek şişmanlığa neden olan etkenlerdendir.


Bir önceki konumuz olan    Hızlı Kilo Vermenin İnce Noktaları ile ilgili kilolardan nasıl kurtulunur? hızlı kilo nasıl verilir ve yiyerek kilo vermenin ince noktalarını anlatan yazımızı okuyabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.