-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Youtube İle Nasıl Para Kazanılır?

ads
ads
Youtube İle Nasıl Para Kazanılır?
Youtube dünyanın en büyük video sitelerinin başında gelir. Milyonlarca kullanıcı her gün video izlemekte ve binlerce kişide kendi kanallarını oluşturup videolarını yüklemektedir. Bunların birçoğu para kazanmak amaçlı videolarını oluşturup kanallarını yükleyerek insanların izlemesiyle para kazanıyorlar. 

Ülkemizde büyük miktarda para kazanan youtuber pek fazla bulunmamakta. Genel olarak yabancı ülkelerde milyon dolarları aşkın yıllık gelir elde eden onlarca insan var.  Bu konu ile alakalı "Oyun oynayarak çok büyük para kazanan 7 youtuber" adlı konumuzda kişilerden bahsetmiştik.


Bundan dolayı ülkemizde onlar oyun içerikli kanallar açıldı ancak bu kişiler kadar başarıya ulaşan olmadı diyebiliriz. Şimdi sizlere youtube ile nasıl para kazanabilirsiniz kısaca anlatalım.

İlk olarak bir youtube kanalınızın olması lazım. Sonrasında kendinize ait videoları yüklemeniz gerekmekte. Kendinize ait olmayan ve telif hakkı içerek videoları yüklediğiniz zaman hiçbir şey elde edemezsiniz Google bu tür videoları kısa zamanda algılayarak kanalınızı kapatıp spam muamelesi yapabilmektedir. Bundan dolayı, kendinize özel videolar hazırlayarak özellikle Youtube'da olmayan ilgi çekici, sıradışı ve farklı videolara sahip olmanız gerekir. 

Bir kaç ay süresince düzenli olarak videolarınızı yüklemeniz ve sabırla devam etmeniz gerekir. Eğer kaliteli iş çıkarabiliyorsanız zamanla aboneleriniz artacak ve buna bağlı olarak izlenme oranınız artarak para kazanacaksınız. Para kazanmak için bi Adsense hesabınız olması gerekir. Dikkat ettiyseniz izlediğiniz birçok videoda reklam vardır. Bu reklamlar Google Adsense ilişkili reklamlardır.  Youtube kanalınıza adsense reklamı nasıl bağlanacağına dair arama yaparak bilgilere ulaşabilirsiniz. Biz şimdilik o kısma geçmiyoruz. 



ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.