-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Eğitim ve Sabır

ads
ads
Amerika Cumhurbaşkanlarından James Garfield, politik hayata atılmadan önce küçük bir üniverisitenin rektörü idi. Bir gün, çocuğunu üniversiteye kaydettirmek isteyen bir kadın odasına çıkarak: "Rektör Bey, dersleri biraz hafifletemez misiniz?" dedi.  "Benim çocuğumun programındaki bütün dersleri takip etmeye vakti yok. O, bir an önce üniversiteyi bitirip hayata atılmak istiyor."

Eğitim ve Sabır


Rektör Garfield, "Evet hanımefendi bu mümkündür" cevabını verdi. "Yalnız, önce çocuğunuzun ne olmasını istediğinizi sorabilir miyim? Bildiğiniz gibi, İlahi takdir ile, bir meşe ağacı yüz senede yetişirken, bir kabak iki ayda yetişiyor."

İnsan yetiştirmek isteyenler ve nesillerin istikbalini düşünenler sabırlı olmaya mecburdur.

İnsan ilim öğrenerek kemale erer. Yirmi yaşına gelene kadar iyiyi kötüyü ayırt etmeyi ancak öğrenir. Mahiyeti eğitim ve öğretimle gelişmeye programlanmış insanların bir günde ham halden has hale ereceğini zannetmek, istisnai durumlar ve eller dışında, hayaldir.

Emek, meyvenin kıymeti ve güzelliği kadardır. İnsan gibi meleklerden üstün bir potansiyelin yetişmesi elbette mevsimlik bir meyve, on yıllık bir fidan gibi olmayacaktır.

Ve en kıymetli yatırım insana yapılandır. 

Yazar: Mehmet Akar

Mesel Ufku | Nükte ve Hikmet  [ Timaş Yayınları ]

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

9 yorum:

  1. Profesörün cevabı ibretlik olmuş. Hele ki şu zamanda eğitim için ebeveynlerin tutumu eski zamanlara göre çok kötü. Kimse çocuğunu güvenerek bir eğitmene teslim etmiyor.

    YanıtlaSil
  2. Bence herşeyin başı sabır sonra azim ve istek ve birazda dua edin :)

    YanıtlaSil
  3. Bizim kültürümüzde sabır yok ki. Ne hocalar sabırlı ne öğrenciler. Biz istiyoruz ki eğitim kalitemiz artsın. Ama birbirimize anlayış göstermezsek bu nasıl mümkün olacak arkadaşlar ?

    YanıtlaSil
  4. Amerikan kültürü demiş zaten. Bayıldım hikayeye.

    YanıtlaSil
  5. kitap çok güzele benziyor alıntı yapılan nokta çok etkileyiciydi

    YanıtlaSil
  6. Çok ince bir mesaj var aslında, yazan arkadaşı tebrik ediyorum. Bu kadar güzel aktarılabilirdi

    YanıtlaSil
  7. Bir o kadar sabırsızız işte.

    YanıtlaSil
  8. Cevap tam kapak tadında olmuş ama ne yazık ki günümüzde çok az kişi okuduğu onca senenin meyvesini toplayabiliyor. Bu da ayrı bir ironi.

    YanıtlaSil
  9. bahadır ateş5 Ekim 2015 12:13

    güzel bir yazı sabırsız olmadan işleri rayına oturtmak lazım...

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.