-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » İğneyi Kendine Çuvaldızı Başkasına Batır

ads
ads
İğneyi Kendine Çuvaldızı Başkasına Batır
Bir insan kendine yapılmasını istemediği bir şeyi başkasına yapmamalıdır. Bu atasözü açık ve nettir. İğneyi vücudumuzun herhangi bir yerine hafif şekilde dahi olsa batırsak ne kadar canımızın acıdığını hissederiz. Bundan dolayıdır ki, çuvaldız iğneden kat kat kalın olduğu için insanın canını daha çok acıtır.

Eğer iğneyi size başka biri batırmış olsaydı, ona kızar, öfkelenir, kötü sözler söyler veya bağırırdık. Bunu bize yapan kişi arkadaş ise arkadaşlığı  bitirmeye kadar giderdi. Bu yüzden iğnenin acısını bilerek ondan daha acı hissi verecek olan çuvaldızı başkasına batırmamalıyız.

Örneğin, cıvık şakalardan özellikle el şakalarından hoşlanmayan biriyseniz, bunu sizde başka kimselere yapmamalısınız. Küfürde kimse hoşlanmaz bu yüzden sizlerde başkalarına küfür etmekten kaçınacaksınız. 

Sonuç olarak karşınızdaki insana davranırken, kendinizi onun yerine koyarak eğer bu şekilde bana davranılsaydı, acaba bu durumu nasıl karşılardım? diye düşünmek gerekir. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.