-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Ağlayan Bebeği Susturmanın Yolları

ads
ads
Ağlayan Bebeği Susturmanın Yolları
Özellikle yeni bebek sahibi olmuş anne, babalar bebeklerinin her ağlamasında çok hassas olurlar, bu hassaslık yeni anne babalarda panik haline gelebilir. Sabah alarm sesinden rahatsız olduğumuz zaman tek bir tuşa basarak alarmı susturabilirsiniz. Ama bir bebeğin ağlaması alarmdan daha etkili olduğu gibi maalesef tek bir hamle ile susturmanız mümkün değildir. Gece veya sabahın erken saatlerinde ağlayan bir bebeği susturmak için uykunuzdan vazgeçebilirsiniz. Bebeğin ağlamasını kulağa hoş gelen bir sese dönüştürmenin muhakkak formülleri de vardır. Bu yazımızı dikkatlice okumanızda fayda var. Bebekler farklı sebeplerden ağlayabilir bunu anlamanızın birkaç yolu vardır. Varsayalım ki; bebeğiniz odasında uyuyor ve birden ağlamaya başladı. Odasına gittiğinizde ağlamanın sebebini kötü koku sayesinde anlayabilirsiniz. Bebeği susturmak için altını değiştirerek hem siz, hem de bebeğiniz rahatlamış olur Burada seçtiğiniz bebek bezi de önemlidir. En iyi bebek bezi hangisi diye araştırma yapıpı ona göre bebek  bezini alırsanız bebeğiniz daha rahat edecektir. Ya da bebeğiniz aynı şekilde odasında uyurken ağladığında, acıktığını düşünür ve emzirerek susturabilirsiniz. Peki, bu saydıklarımızın haricinde bir sebepten dolayı bebeğiniz ağlıyorsa ne yapmalısınız?

Hangi sebeplerden bebeğiniz ağlıyor olabilir?

Bebekler henüz doğmadan ana rahimdeyken algı zenginliği içindedirler. Dünyaya ilk geldiklerinde ağlamalarının sebebi ana rahimdeki zenginlikleri bıraktıkları içindir. Anne sürekli hareket halindeyken, sessiz sedasız rahimde gelişen bebek, doğduğunda bu rahatlığı bulamadığı için ılımlı seslerden ve sallanmaktan hoşlanır. Bu sallantı ve sesleri duyarken uykusuna dalar. Ama sessiz, hafif loş ışıklı odaya bıraktığınızda ağlamaya başlar. Bunu da zamanla aşabilirsiniz. İster yetişkin bir insan, isterse küçük bir bebek kim olursa olsun yorulduğumuz zaman uyuma ihtiyacı duyarız. Biz yetişkin insanlar uykuya doymak için yatak içerisinde uygun bir pozisyon seçeriz, sağa sola döneriz, yastıkla uğraşırız rahatlığı bulduğumuzda uykumuzu almaya başlarız. Fakat bebeklerin yetişkin bir insanın yaptığı gibi yatak içerisinde sağa, sola dönmesi, rahat bir pozisyon yaratma ihtimali olmadığı için, sırt üstü düz bir şekilde annesi tarafından yatırılır. Bu sebeple belli bir müddet sonra bebeğiniz ağlamaya başlar, adeta anne – baba beni çevirin rahat edemedim der gibi. Rahatsız olduğunu ağlayarak dile getirmiş olur. Farklı sebeplerden dolayı bebeğiniz ağlayabilir. Geceleri bebeğinizi hafif loş ışık içerisinde uyutmanız daha iyi olacaktır. Her bebek farklı şeylerden sakinleşir. Mesela bebeklerin bazıları altlarını ıslattıklarında rahatsız olurlar ve ağlarlar. Bunun için bebek bezlerinin önemi büyüktür. Çünkü bebek bezi bebeğinizin rahat etmesini sağlar. Bebek bezi fiyatları biraz yüksek olduğun için araştırarak alınmalıdır. Daha sonra bebeğin altına bağlanırsa bebek daha rahat edecektir. Yine örneğin, bir yakınınızın bebeği müzik sesini duyduğunda sakinleşebilir. Bu sizin bebeğiniz içinde geçerli olacaktır diye bir şey söz konusu değildir. Aksine sizin bebeğiniz müzik sesini duyunca daha da çok ağlayabilir. Gündüz uykusunu almak isteyen bebeğinize rahat bir oda, ortam hazırlamak için güneşlikleri kapatmayı tercih edebilirsiniz.


Teknolojinin ilerlediği bu yıllarda, güzel ses çıkaran oyuncaklar sayesinde bebeğinizi sakinleştirebilirsiniz. Bebekler değişik sesleri duyduklarında durur ve o sesi dinlerler. Araştırmalara göre müzik sesinin bebekleri rahatlattığı kanıtlanmış bir sebeptir. Bebekler yaz veya kış mevsiminde aşırı sıkan, bunaltan elbiselerden rahatsız olurlar. Bir annenin veya babanın vücut tenine temas ettiklerinde hoşlarına gider. Bir baba göbeğinin üstüne çıplak bebeklerini koyabilirler. Kolik rahatsızlık olarak halk arasında ‘’bebek gazı’’ bilinen bebekte gaz sıkışması bebeğinizi aşırı rahatsız eder. Bebeğinizin gazını çıkarmak için kolunuzun üstüne yüz sütü yatırabilir veya size uygun gelen bir pozisyonda sırtını sıvazlayarak rahat bir şekilde gaz çıkarmasını sağlayabilirsiniz. Her bebeğin sakinleşmesi farklı etkenlerle olabilmektedir. Bazı bebekler yumuşak battaniye veya yumuşak hafif serin çarşaflarla kundaklarında rahatlayabilirler. Sürekli ağlayan, hiçbir şekilde susturamadığınız bebeklerinize karşı sabırlı olmanız ve sürekli değişik şeyleri deneyerek sakinleşmesini sağlamalısınız. Mutlaka her bebeğin ilgisini, dikkatini çeken bir etken vardır.  Bebekler sürekli kucakta olabilir ama bundan da rahatsız olabileceğini düşünerek omuz üstüne koyabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.