-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Fantastik Dörtlü

ads
ads
     İlk vizyona girdiği 2005 yılında büyük bir gişe başarısı ile izleyicinin takdirini kazanan ekip, 2015 yılında serinin üçüncü filmi ile izleyiciye merhaba demeye hazırlanıyor. The Fantastic Four izlemeyenler için bu yazımızda serinin ilk iki filminde olup bitenleri sizlere anlatıp, serinin üçüncü filmine hazır olmanızı sağlayacağız.



    Serinin ilk filminde bilime gönül vermiş dört kişilik bir ekibin uzayda yaptıkları yolculuklar izleyiciye merhaba diyor. Bu yolculukların temel amacı, uzayda gezinirken boyutlar, karadelikler gibi bilinmezler hakkında bilgi toplayıp, uzayı keşfetmeye katkı sağlamak. Ekip üyeleri gene birgün keşif amaçlı binip açıldıkları uzay boşluğunda değişik bir cisim ile karşılaşıyor. Mekiği döndürüp tanımlayamadıkları cisimden kaçmaya çalışsalar da yeterli olmuyor ve ekip bu cisimden etkileniyor.  Hızlı bir şekilde dünyaya dönen ekip, burada bir takım seri sağlık taramaları yaptırsalar da, olumsuz yada olumlu herhangi bir bulguya rastlamıyor. Bir süre bu şekilde her şey olağan giderken, ekibin lideri ve baş kaşifi olan Reed Richards, bir gün ellerinin ve kollarının istediği kadar uzayabildiğini fark ediyor. Sonrasında adeta bir lastik gibi tüm uzuvlarını uzatabildiğini keşfeden Reed Richards bu durumu ekibin diğer üyeleri ile paylaşıyor ve kendilerinde böyle bir anomali olup olmadığını soruyor. Ekibin o ana kadar keşfetmedikleri anomaliler, sırasıyla, tüm ekip üyelerinde yavaş yavaş çıkıyor. Sue Storm görünmez olabiliyor, Johnny Storm ateşe dönüşebiliyor, Ben Grimm kayaya dönüşüyor. Diğer ekip üyelerinin dönüşümleri geri eski hallerine dönebilse de, Ben Grimm bir kere kaya olduktan sonra artık böyle kalıyor ve tüm insanların onunla dalga geçmeye başlamasıyla devam ediyor. Ben Grimm, kendisini düzeltmesi için, Reed Richards’a başvursa da, Reed Richards’ın tüm çabaları boşa çıkıyor. Ben Grimm, böyle kalıyor. Bunun üzerine TheFantastic Four izleyenlerin ilk başlarda da fark ettiği diğer kaşif uzay tekniği araştırmacısı olan, Victor von Doom, Ben Grimm’i düzeltebileceğini Grimm’e iletiyor. Victor’un tek bir amacı vardır o da Ben Grimm’in özelliklerini alıp, kendine yüklemek ve sırasıyla diğer fantastik dörtlünün kahramanlarını da, Grimm’in yeteneğini kullanıp ele geçirmektir. Çağresiz, Victor’un kapısını çalan Grimm, tüm güçlerini Victor’a veriyor ve normal bir insana dönüşüyor.

    Victor, Grimm’in yeteneğini aldıktan sonra bu yeteneği ekibin diğer üyelerinin yeteneklerini çalmak için kullanıyor. Durumun farkına varan Grimm, çok geçmeden ekibi bu konuda uyarmaya kalksa da, artık çok geç oluyor. Victor ile esaslı bir mücadeleye giren ekip, onun metal kaskını paslandırarak, onu bu kask içerisinde hapsediyor ve serinin ilk filmini bu şekilde sonlandırıyor.

   The Fantastic Four izleyenler, serinin ikinci filmi ile bu noktadan sonra devam ediyor.  Artık ekip üyelerinin hepsi güçlerini insanlık için kullanıyor ve dünya çapında çokca tanınıyor. Bir de ekipten evlilik haberi var, Reed Richards ve Sue Storm serinin ikinci filminin ilk başlarında, evlilik ile izleyicinin karşısına çıkıyor ama ne yazık ki, evlilik olmadan uzaydan gelen gümüş sörfçü yüzünden düğünü sonlandırıyor. Gümüş sörf aletine  benzer bir alete binen bu insansı görünüşlü garip varlığın amacı dünyanın merkezine doğru, dünyanın çeşitli noktalarından delikler açıp gezegenlerdeki enerjiyi emen bir ölüm makinesi için hazırlık yapmak. Fantastik dörtlünün süper güçleri ne yazık ki sörfçünün yanında yetersiz kalıyor. Ekip ne denerse, sörfçü onları alt ediyor. En sonunda, sörfçüyü sörf tahtasından düşürerek etkisiz hale getiriyor ama burada da, ölüm makinesi dünyaya çok yaklaşmış durumda. Son anda sörfçüyü ikna eden ekip, ölüm makinesini yok etmek için onla iş birliği yapıyor. Kendi yok olma pahasına, dünya halkına yardım eden sörfçü ile serinin ikinci filmi kapanıyor.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. bu 4'lü bir daha okey oynamak için bile bir araya gelemez.

    YanıtlaSil
  2. Fantastik filmseverlerin hepsinin bildiği bir film.

    YanıtlaSil
  3. Bilim kurgu filmlerini severek izleyen birisiyim ama bir türlü Fantastik Dörtlü'yü sevemedim.

    YanıtlaSil
  4. önceki fantastik dörtlü gibi olacağını sanmıyorum oyuncuları o izlenimi vermiyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.