-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Google Disavow İle Spam Linklerden Kurtulun

ads
ads

Google Disavow Aracını Kullanarak İstenmeyen Backlinklere Son Verin.


Bu konumuzda alakasız sitelerden aldığınız linkleri "Google Disavow" aracı ile nasıl iptal edeceğinizi anlatacağız.


Özellikle kurumsal firmaların rekabet aşamasında gereksiz sitelerden veya spam etkisi edecek derecede aynı kategoride olmayan sitelerden backlink almaları ilk başlarda sıralamalarda tavan yapsa bile Google güncellemeleri ile bu durum tam tersi olarak etki ederek sıralamalarda gerileme hatta kaybolmalarına neden olabilmektedir. 


Google Disavow Aracı Ne Anlama Gelmekedir?

Penguen algoritması sayesinde artık spam linklerin ve hacklinklerin etkisi tamamen yok oldu siteleri yükseltmek yerine en dibe vurdurdu.  Bu tür gereksiz seo taktikleri ile çalışma yapan kişilere tavsiyemiz kesinlikle bu tür backlinklerden uzak durulması gerektiği. Nihayetinde ilk zamanlarda gözle görülür bir yükselme seyredilirken zamanla bunun acısı tamamen en gerilere gitmekle çıkmaktadır.   Matt Cutts, Google resmi sitesindeki net açıklamasıyla, sitelere gelen fakat istenmeyen backlinkleri site sahiplerinin reddedebileceği bir araç olan Google Disavow aracını bizlere tanıttı.

Bazı rakip siteler üst sıralardaki sitelere antiseo uygulayarak rakiplerini kötü durumlara sokabilmektedir. Bu tür olaylara maruz kalan ve bilinmedik sitelerden 100'lerce link almışsanız endişe etmenize gerek yok tam bu sırada Google'ın bizlere sunduğu servisi dikkatli şekilde kullanmanız yeterli olacaktır.  Bundan dolayı kötü linklerden kurtularak iyi bir sıralamaya erişebilirsiniz. 

Google Disavow Aracı Nasıl Kullanılır?

1. ) Google Webmaster Central ugulamasına bu bağlantıyı kullanarak giriş yapın "https://www.google.com/webmasters/tools/"  arama trafiği sekmesinden, sitenize bağlantılar bölümüne  tıklayarak sitenize verilen bağlantıların listesini göreceksiniz.

2. )Sitenizle alakası olmayan ve sitenize zarar verecek linkleri bulduktan sonra  google disavow aracına bu bağlantıyı kullanarak erişin "https://www.google.com/webmasters/tools/disavow-links-main"

3. ) Ekranda gözüken pencerede bu aracı dikkatli kullanmamız için uyarı yazısı göreceksiniz.   Buradan Bağlantıları Reddetme linkine tıklıyorsunuz.

4. ) Buraya kadar ki işlemler tamam bundan sonraki en önemli kısımları dikkatli yapmanız gerekmektedir.  Az önceki uyarıya benzer bir uyarı ve altında reddetmek istediğiniz bağlantıları içeren bir dosya yükleyin adı altında  yazı ile karşılaşacaksınız.  Hemen altında da dosya seç linki çıkacak.  Silmek istediğiniz  linkleri  bir txt dosyası biçiminde kaydetmeniz gerekecek ve buradan o txt formatındaki dosyayı yüklemeniz gerekiyor.

5. ) Kaydettiğiniz txt dosyasını gönder linkine tıklayarak gönderin.

6. ) En Son aşama da ise aynı pencerede bitti linkine tıklayın  son olarak da pencereyi kapatınız. 

Aşağıdaki örnekte görüldüğü  gibi istenmeyen linkleri TXT dosyasında alt alta sıralamanız gerekiyor. 

Google Disavow İle Spam Linklerden Kurtulun





ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.