-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Topraklama Ölçümü Yapılmasının Önemi

ads
ads

Topraklama her elektrik alt yapısında olması gereken bir sistemdir. Bilindiği üzere topraklama yapılmadığında çok ciddi sorunlarla karşılaşılabilir. Dolayısı ile topraklama yapmak şarttır. Tabi topraklamanın yapılışı amacına göre değişmektedir. 3 farklı topraklama çeşidinden doğru olan yöntem seçilerek düzgün bir şekilde uygulanır. Kısaca bu topraklama çeşitlerinden bahsedecek olursak;

Koruma Topraklaması çeşidi normal şartlardaki yani gerilim olmayan kısımların topraklandırılmasıdır. Dokunma gerilimlerine karşı korunmak için işletme araçlarındaki aktif olmayan metal kısımlar topraklanır ve zararlar engellenir. Bu topraklama çeşidinde topraklanacak olan kısım ile referans toprak arasındaki direnç boyutunun olabildiğince az olması gerekmektedir. Ancak bu şekilde sağlıklı bir topraklama yapılabilir. Bu sayede de hata akımlarının koruma elamanlarının çalışması sağlanır ve aynı zamanda da tehlike sınırları geçilmez. Kısacası çok daha sağlıklı bir devre olur.

Topraklama Ölçümü Yapılmasının Önemi


İşletme topraklamasında ise koruma topraklamasının tam tersine aktif kısımlar topraklanır. Yani işletme akım devresi ile tesisin normal işletmesi topraklanır. Etki şekli ise biraz daha farklıdır. Normal işletmelerde toprak ile işletme arasındaki denge yükü sıfırdır. Nötr olarak kabul edilen bu noktada herhangi bir gerilim yer almaz. Fakat faz ve toprak kısa devresinde eğer bu nötr nokta topraklanmamış ise sıkıntı yaşanır ve faz arası gerilime ulaşılır. Dolayısı ile bu durumu engellemek amacıyla topraklama yapılır. Ayrıca yapılan topraklama ile şebeke için sabit potansiyele sahip bir nokta da elde edilir.

Fonksiyon topraklamasında ise iletişim tesisi ya da işletme elemanının yerine getirilmesi istenilen fonksiyonu yapması ile sağlanır. Bu topraklama işlemini yapmanın ana nedenleri arasında yıldırım doğal afetlerine karşı önlem alma, raylı sistemlerde topraklama sağlama ve iletişim tesislerinde işletmenin sağlıklı bir şekilde yürümesini sağlamaktır.

Bu topraklama çeşitlerini yaptırmak istediğinizde kaliteli bir firmayla anlaşmanız büyük önem taşımaktadır. Zira yapılacak yanlış bir işlem sonucunda büyük zararlar ile karşılaşmanız mümkündür. Senelerdir bu sektör içerisinde yer alan firmamızda size bu konuda en iyi desteği verecek bilgi ve birikime sahiptir. Gerek topraklama ölçümü gerekse de doğru topraklama çeşidini uygulama konusunda ihtiyacınız olan hizmeti en iyi şekilde size sunacaktır. Özellikle topraklama ölçümünde size yardımcı olacak ürünleriyle işinizi kolaylaştıracaktır. Bu ürünler tüm dünyada kullanılmakla beraber ayrıca oldukça güvenilirdir.

Topraklama ölçümü yapan bu cihazı kullanmakta bir o kadar basittir. 4 aşamada bu cihazı çalıştırabilir ve ölçümü yaptırabilirsiniz. Üstelik hiçbir riski de beraberinde getirmemektedir. Zaten sitemizde de bu aşamalar tek tek anlatılmaktadır. Sitemizden faydalanarak sahip olduğunuz bu topraklama ölçümü cihazı ile gerekli ölçümleri yapabilirsiniz. Ayrıca farklı topraklama çeşitleri hakkında da önemli bilgilere ulaşabilirsiniz. Böylece işletmenize ne tür bir topraklama lazım öğrenebilirsiniz.


Firmamızla iletişime geçerek binanızda olan topraklamalara göz atabilirsiniz. Ayrıca kullandığınız cihazlarda olması gereken topraklamaları da yaptırabilirsiniz. Onarım ve bakımlarda da topraklama raporu ile sorun olup olmadığını öğrenebilirsiniz. Tüm bu konularda firmamız size en iyi şekilde yardımcı olacaktır. Müşteri memnuniyeti konusunda oldukça dikkatli ve bir o kadar hassas olan firmamızdan pek çok konu hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca önerilerinizi ve şikâyetlerinizi de iletebilirsiniz. Bu anlamda müşteri temsilcilerimiz size en hızlı şekilde yardımcı olacaktır. Ayrıca firmamızda size hizmet verecek olan tüm personeller gerekli bilgi birikimine sahip olduğu için her türlü topraklama sorununuzda size yardımcı olabilecektir. Bu sayede işleriniz hiçbir zaman yarım kalmayacaktır. Eğer sizde bu konuda gerekli yardıma ulaşamadıysanız hemen bizimle iletişime geçerek bu konu hakkında bilgi alabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.