-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » Topraklama Raporu ve Alınacak Önlemlere Doğru Karar Verin

ads
ads
Topraklama, elektrik ile işi olan her yer için gereklidir. Aksi takdirde olabilecek tüm kısa devrelerde ciddi hasarlar ortaya çıkar. Tabi oluşan bu kötü durumlarda kimse tarafından istenmeyen bir durumdur. Bu duruma engel olmak adına yapılacak doğru çalışmalarla kendinizi güven altına alabilirsiniz. Ayrıca işletmenizde yaptıracağınız doğru topraklandırma çeşitleri ile elektriği daha verimli kullanarak ciddi anlamda kar elde edebilirsiniz. Bildiğiniz gibi işletmelerde harcanan elektriğin fazla olmasında yapılan topraklamanın etkisi çoktur. Bu yüzden elektriği verimli ve temiz kullanma adına doğru topraklamayı yapmak gerekmektedir. İşte tamda bu noktada firmamız size gereken desteği en iyi şartlar altında sunarak sizlere yardımcı olmaktadır.

Topraklama konusuna daha yakından değinecek olursak; topraklama, elektrikle çalışan tüm cihazların 50 volt ve üzerindeki gerilim altında kalan aktif olmayan metal kısımlarının kablo yardımıyla toprakla birleşmesidir. Bu cihazlara örnek verecek olursak ilk sayacağımız örnekler jeneratör, motor, devre kesici, priz, lamba, çamaşır makinesi ve fırın gibi cihazlardır. Gerilim altında kalan bu kısımlar toprak altında kalan topraklama kablosu ve topraklama çubuğu sayesinde olur. Bu konuda topraklama direnci önemlidir. Ne kadar küçük olursa toprağa aktarılacak akım o kadar yüksek olur. Bu değerin yüksek olması ise panoda yer alan devre kesicilerin yani sigortanın hızla devreyi kesmesine ön ayak olur. Aksi bir durumda ise yani toprağa geçiş direnci büyük olursa akım daha düşük olur. Bu durumda da sigorta değerine geçemeyecek akım toprağa geçer ve sigorta devreyi kesmez. Yani metal kısım gerilim altında kalır ve metal bir kısmına dokunduğumuzda bizim normalde topraktan akması gereken elektrik metal üzerinden bize geçer. Bu durumda da elektrik çarpar.

Topraklama Raporu ve Alınacak Önlemlere Doğru Karar Verin


Yukarıda anlatılan sebeplerden dolayı topraklama işleminin doğru bir şekilde yapılması ve gerekli olan raporların düzgün bir şekilde alınması gerekir. Firmamızda bu konuda size yardımcı olarak gerek topraklama ölçümü gerekse de topraklama raporu alınmasında size yardımcı olur. Yani istediğiniz cihazların güvenliğini sağlar ve herhangi bir sorun çıkmasına engel olur. Bu sayede hem siz hem de işletmeniz güvende olur.

Ayrıca topraklama bakımı da oldukça önemlidir. Birçok işletme sahibi bu konuya gereken hassasiyeti vermemektedir. Tabi bunun sonucunda da pek çok sorunla karşılaşmaktadırlar. Normalde düzenli olarak topraklamaların kontrol edilmesi ve gerekli olan bakımların yapılması gerekir. Topraklama farklı işletmelerde ve farklı alanlarda farklı bakım sürelerine sahiptir. Yani her alana göre farklı bakım yaptırmanız gerekir. Örneğin enerji üretimi, iletimi ve dağıtımı yapan bir sektörde yer alıyorsanız topraklama bakımınızı 2 yılda bir yaptırmanız gerekir. Ya da enerji nakil ve dağıtım hatları için bir bakım yaptıracaksanız, yılda en az 5 defa profesyonel ekiplerden yardım almanız gerekir. Kısacası bu konularda firmamız size gerekli olan desteği verebilmektedir. Ayrıca yapılan bakım sonrasında da size topraklama raporu sunularak neler yapıldığı detaylı bir şekilde gösterilmektedir.

Topraklama bakımını yaptırmamak tüzük kurallarına aykırı olduğu içinde gelebilecek bir şikâyet ya da kaza işletmenizi tehdit altına sokabilmektedir. Bu sebepten dolayı da bu konuda çok daha titiz davranmak gerekir. Özellikle sanayi tesisleri, patlayıcı etkisi olan tehlikeli maddelerle çalışan bir işletme ya da ticaret merkezlerinde yer alıyorsanız, bu bakımları düzenli olarak yaptırmanız gerekir. Zaten bu bakımları yaptırmanız tamamen can ve mal güvenliğinizi korumak adına olduğu için her durumda kar edeceksinizdir. Bu anlamda firmamızdan faydalanmanızda ekstradan size yardımcı olacaktır.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.