-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Hayvanlar Tarafından Büyütülen 5 İnsan

ads
ads
Dünya tarihinde hayvanlar tarafından büyütülüp ve yetiştirilmiş insanlar vardır. Bu olayları yaşayan 5 insanı sizlere tanıtacağız.


1. Kurt Kızlar:  Kamala ve Amala


Kamala ve Amala iki kız kardeştir. Dağlık bölgede yaşayan ve kurtlarla avlanmaya giderlerdi. Bir gün kurtlar yanlarından ayrılınca kendilerini kurtların yaşadığı yerde buldular. Tıpkı kurtlar gibi davranmaya başladılar zamanla kendilerini adapte ederek kurt kızlar lakabı ile anılmaya başlandı.


Kurt Kız


Sürekli olarak gece ava çıkarlar ve kurt gibi ulumaları vardır.  Kamala ismindeki kurt kız dişlerini daha keskin ve sivri yapmak için taşlara sürter ve aynı zamanda  tırnaklarını  iyice uzatır ve pençe kıvamında  tutar ve böylece sürekli olarak  çiğ et yerdi. 

Bundan dolayı insanlar kurt kızlardan uzak durmaktadır.  Yaklaşan insanlar olduğunda 
kurtlar   gibi hırlayarak  dişlerini ve pençelerini göstererek  4 ayak üstünde saldırma pozisyonunu alırlardı. 

Bu ikiliye yardım etmek isteyen çok kişi oldu ancak bir sonuç elde edemediler.  Fakat küçük kardeşi olan  amala 1921 senesinde öldüğünden dolayı kamala yas tutarak bir süre boyunca normal insanlar gibi olmaya başlamıştı. 



2. Kedi Çocuk: 


Arjantin'de dünyaya gelen çocuğu babası kaybeder ve uzun bir süre sonra  etrafında  8 tane kedi ile bulunur.


kedi çocuk


Bu kediler onun donmasını engellemek için her biri vücut ısılarını kullanarak sıcak tutmaya çalışmakla birlikte öldürücü soğuktan korumuşlardır.  Aynı zamanda kediler yiyeceklerini paylaşmış ve yalayarak çocuğu temizlemişlerdir.  Bu sayede  dışarıdan gelecek tehlikelere karşıda korunmuştur.


3.  Maymun Çocuk:


Uganda yakınlarında hayata gözlerini açmıştır. Lakabı Uganda'lı maymun çocuk olarak tarihe geçmiştir. Babası annesini gözlerinin önünde kötü biçimde öldürdüğünü görünce o anki korku ile ormana kaçar.  Yürümeyi henüz  yeni öğrenmiş olan bu çocuk daha  4 yaşında iken maymunlar  tarafından sahiplenildi ve büyütüldü. 


maymun çocuk



John Ssebunya  ortalama  3 sene boyunca maymunların içinde kaldı.  Tıpkı onlar gibi ağaca tırmanmayı öğrendi ve  kendi başına  yiyecek elde etmeyi öğrenerek hayata tutunmayı başardı. 

Bu gizemli çocuk  insanlar tarafından bir süre sonra bulundu ancak bulunduğu  sırada insan  gibi davranmayı tam olarak bilmediği için maymunlar gibi davranış sergiliyordu.  Bu yüzden tedavi altına alınarak tekrardan eğitildi ve kısa süre içinde normal insanlar  gibi davranarak, yürümeyi, yemeyi, konuşmayı öğrenerek sağlıklı biri haline geldi. 



4.  Tavuk Çocuk:  Sujit Kumar

Hayata gözlerini açtığından bir kaç sene sonra bazıları tarafından tavuk kümesinde yaşamaya zorlanan bu kişi, tüm zamanını kümes içinde geçiriyordu.  22 yaşlarında iken yatağa bağlı şekilde bulunmuştur.  Tavuk gibi hareketler yapıyor, gıdaklıyor ve yemeğini yerkende gagalayarak yemeye  çalışıyordu. Bununla birlikte tavuklar  gibi uçmaya yelteniyordu.

tavuk çocuk


Bu kişiyi tamamen tavuklar büyütmüştür ve  bir insan gibi değil tavuk gibi davranarak tavuk çocuk lakabı ile tanınmaktadır. Araştırmalar göre  beyin yaşının 2 olduğu var sayılmaktadır.

5. Köpek Kız:


Ukrayna'da dünyaya gelen Oksana ailesi tarafından terk edilmiştir. Bundan dolayı bir grup köpeklerin arasına yerleşen ve onlarla yaşamaya karar veren oksana köpeklerle beraber  çiğ et yedi ve onlar gibi avlanarak hayatta kalmayı başardı. 

köpek kız


İnsanlar tarafından kötü bir şekilde bulunduğu zaman dört ayak üzerinde koşarak havlıyordu. Yemeği yemeden önce koklamak veya dilini dudağından sarkıtmak gibi bütün köpek davranışlarını kendinde toplamıştı. Oksana (köpek kız ) kendisine yakınlaşan canlıları ısırıyor ve agresif davranışlar sergiliyordu. Bu zaman itibariyle bir klinikte tedaviye cevap vermiş durumdadır, fakat henüz insanlarla iletişim konusunda ciddi problemleri vardır. Sosyal tercihinin her zaman köpeklerle birlikte olmak olduğunu belirtmektedir.


Bir önceki konumuz olan Dünyadaki En Gizemli 5 Olayı ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.