-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads

Malign Melanom deri kanseri
Malign Melanom Deri Kanseri Nasıl Hastalıktır?

Çok kötü bir kanser türüdür "Malign Melanom". Genel olarak bu kanser türü kendini  deri yüzeyinde belli etmeye başar ve bu yüzden deri üstünde belirmeye başlar.  Aynı zamanda  göz etrafında ve bağırsaklarda da meydana gelebilmektedir. 

Azda olsa saç diplerinde, tırnak altlarında nadir olarak da kendini belli eden kanser türüdür Malign Melanom.


Bu hastalığa yakalanan kişi  sayısı dünya genelinde  160.000 ve daha fazlası olarak bilinmektedir. Eski zamanlarda bu rahatsızlık çok az kişide meydana gelirken, zamanımızda birçok insanda daha sık oluşmaktadır. Bundan dolayı bu kanser türü çok ciddi derecede kötü durum kazanmaya elverişlidir. İyi olan yönü  tüm hastalıklarda olduğu gibi erken teşhis ile tedavi edilebileceği gibi geç teşhis edilmesi neticesinde hayati tehlikelinin daha üst düzeylerde olduğu saptanmıştır. 
deri kanseri

İnsan vücudunda benler genel olarak vardır. Fakat bazı benler ise kanser işareti olarak belirginleşmektedir. Yaz aylarında güneşe maruz kalan cilt ile meydana gelen lekeler sonucu Malign Melanom hastalığını tetiklediğini öne süren uzmanlar vardır. 

Bu kanser türü yoğunluk olarak beyaz ve açık tenli kişileri etkisi altına almaktadır. Aynı zamanda kadınlarda daha  fazla görülmekle birlikte erkeklerde daha az görüldüğü saptanmıştır. 

Bir tür deri kanseri olan  "Malign Melanom" oldukça tehlikeli türlerdendir. Bundan dolayı çilleri olan bireyleri ve güneşe dayanıksız olan insanları daha çabuk etkileyebilir. 

Malign Melanom deri kanseri kadınlarda bacak bölgelerinde erkeklerde ise sırt bölgelerine yakın yerlerde kendini belli eder. 

Sıcak bölgelerde yaşayan insanlarda en fazla görülen kanser türüdür. Ayrıca bu kanser türü kötü huylu olduğundan hayatı olumsuz etkilemekte ve yaşam tehlikesi ile karşı karşıya bırakabilmektedir.  Bazı hastalıklar gibi bu hastalıkta aile içinde bazı kişilerde varsa  olmayan kişilere göre daha fazladır. 


kanser türü cilt kanseri


Lentigo malign melanom, Yüzeysel yayılan melanom, Akral malign melanom ve Nodüler melanom türleri olarak ayrılan vaka, vücudun farklı yerlerinde belirginleşmektedir. Bu farklı yerlerde görülen çeşitli benler, hastalığın hangi türe sahip olduğunu belirmeye yardımcı olurlar.

Sürekli yapılan solaryum, aşırı kozmetik malzemelerin kullanımı veya bilinçsiz şekilde kullanımı sonucu Malign Melanom kanserini hızlıca yaymaya elverişli hale getirmektedir.

Yukarıda belirttiğimiz  gibi insanda belirli derecede normal şekilde benler oluşur ve meydana gelir. Eğer iltihaplı ve kanamalı türde benler çıkıyorsa bu hastalığın belirtisi olma ihtimalini güçlendirir. Bu yüzden erken teşhis almak hastalığı yenmede en önemli etken olduğunu kesinlikle unutmamalı ve geciktirmemelisiniz. 

Sınırsız ve oldukça kesin aynı zaman ve özellikle açık, kapalı renkler ile gölgelendirilmiş benlere çok dikkat etmeniz gerekir. Genişleyen ve kabarık bir şekle sahip olan benler, kanserin işaretçisi olabilmektedir. Aynı zamanda her ben kanser işareti olmayabilir bu yüzden fazla endişe etmenize gerek yok.

Ayrıca bu çeşitli bölgelerde çıkan benlerin kaşınması ve kanması da bir işaret olarak yeterlidir. Buna binaen genetik olma özelliği olacağını da unutmayın.

Özel olarak benler 9 veya  10 civarı  vücutta kendini belirginleştirmeye başlar. Bu yaşlardan sonra  benlerde bir çeşitlilik izlenimi görebiliyorsanız; kesinlikle uzmanı olan bir hekime danışmanız gerekmektedir, bu hastalığın önlenmesini ya da erken tedavisini gerçekleştirebilirsiniz. Sonradan çıkan açık ton benlere de dikkat etmek bu hastalığın teşhisi için çok faydalı olacaktır. 



Malign Melanom tedavisi Nasıl Yapılır?

Tedavi süreci hastalığın derecesine bağlı olarak değişmekte ve bazı aşamalardan geçmektedir. Vücutta  şüpheli bulunan benlerden parçalar alınarak uzmanlar tarafından incelemeye alınır.  Eğer kanser türü tespit edilirse hasta derhal ameliyata alınarak tedavi süreci başlar. Ve bu şekilde kötü huylu denilen benler temizlenir. 

Erken  teşhis ile hekime başvurmuş iseniz ameliyat aşaması olmaksızın ilaçlar veya aşı ile bu benler giderilir.   İpilimumab, Vemurafenib, İnterlökin, Temozolamid ve Dacarbazin gibi yöntemler, günümüzde en fazla  yapılmakta olan tedavi yöntemlerinin en başında gelir. 

Günümüzde birçok insandan duymuşsunuzdur, benlerin alınması kanser yapar diye. Bu görüş sadece halk arasında yaygınlaşmış ve yanlış bir inanıştır. Benlerin alınması kanser yapmaz. Bunu öncelikle bilelim. Ve aynı zamanda benlerin hepsini aldırmak ise kanser olma riskini de azaltmaz veya tamamen riski kaldırmaz.
Malign Melanom Nedir?

Sonuç olarak sağlığınızı düşünen kişilerseniz düzenli olarak ortalama bir kaç ayda bir benlerinizi kontrol edin, benlerde çeşitli yerlerde çıkması veya büyümesi aynı zamanda ve en önemlisi renk değişimlerini gözlemleyin. Aslında bunu çok basit olduğu gibi bu değişimleri en net şekilde yapmak için benlerin olduğu bölgelerin  resimlerini çekerek her ay düzenli olarak o resimleri karşılaştırmalı ve gözle görülür farklılık hissediliyorsa hiç ve  hiç zaman kaybetmeden hemen bir hekime başvurmanız sağlığınız açısından en iyi sonuç olacaktır.

Bir önceki konumuzda sağlığımız için çok faydalı olan "Maden Suyu Nedir? isimli konumuzda gerçek maden suyunun insan sağlığı açısından faydaları ve soda ve maden suyunun aynı olmadığı insan vücuduna maden suyunun ne kadar faydalı olduğu ile ilgili yazımızı okuyabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. gözle muayene ile tespit edilebilmesi nedeniyle, cildi ben üretmeye yatkın kişiler bu muayeneyi ihmal etmeden yapmalılar.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.