-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur

ads
ads
Öfke her zaman için insana  zarar verir. Sinirli andaki kişi ne yapacağını tam olarak kestiremez. Bundan dolayı aklın değil duyguların hakim olduğu durum ortaya çıkar.  Bu şekilde yaptığı herhangi bir işten hayır beklenmez.

Öfkeyle Kalkan Zararla Oturur


Örneğin, karşınızdaki insana sinirlendiniz veya kızdınız. Onunla konuşup, sinirlenmeye yol açan o anki bir sorunu çözmeye çalışmak istiyorsunuz. Karşınızdaki insana sinirli şekilde kötü sözler ederek bağırıp çağırıyorsunuz. Karşınızdaki kişi öyle sessiz, ağzını açmadan ve sakince sizi dinlemesi pek uzun sürmez. O da aynı şekilde size tepki verecek belki daha kötüsü olacaktır. Bu şekilde tartışma, bağrışma hararetlenecek ve sonunda kavgaya dönüşecektir. Bu yüzden zararlı şekilde olayın içinden çıkıyorsunuz.

Bu gibi durumlarda yapılması gereken en doğru yöntem, öfkenin geçmesini beklemek. Sinir kaybolunca, insan daha doğru kararlar alıp verebilir ve ölçülü şekilde davranış sergiler. Neyin iyi veya kötü olduğu net şekilde anlar. Öfkeli insan bunları düşünemez. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Çok doğru bir söz sakinliğimizi korumamız lazım.

    YanıtlaSil
  2. Çok anlamlı doğru bir yazı.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.