-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Teknoloji ve Cep Telefonları

ads
ads
Hayatımızın her alanına giren teknoloji gün geçtikçe büyümektedir. Dünyanın her yerine yayılan çok uluslu şirketler, artık devletler yerine dünyaya hakim olmaya ve her geçen gün sınırların kalkmasını ön görmektedirler. Sınırlar kalktığında dünyanın her yerindeki insanlar an be an birbirlerinden haberdar olup, artık dünya vatandaşlığı hakim olmayacaktır. Enformasyon ötesi toplumlarda dünyamızın geleceği böyle çizilecek. Bunların oluşmasında en etken neden tabi ki bilişim ve iletişim teknolojilerinin gelişmesidir. Özellikle elimizden düşmeye akıllı telefon bunların en örneklerinden bir tanesidir.



Cep telefonu ilk çıktığı zaman ne kadar büyük ve hantal olsa da günden güne küçülmüş ve cebimize girecek boyuta gelmişlerdir. Önceden sadece mesaj atmaya ve birbirini aramaya yarayan cep telefonları daha sonra günden güne gelişerek sürekli online kalmamızı sağlarlar. Her geçen gün gelişen yazılım dünyası ve ucuzlayan donanım ile kaliteli telefonlar üretilmeye başlanmıştır. Özellikle Çin’de üretilen donanım kısmı mükemmel yazılımlarla birleşerek ortaya akıllı telefonlar ortaya çıkmıştır. Herkesin elinde görmeye başladığımız akıllı telefonlar sayesinde her yer her zaman online olarak insanlarla konuşabilir, sosyal medyada aktif olabilir, video izleyebilir, oyun oynayabilir hatta alışveriş bile yapabiliriz. Özellikle mesela şehirler arası yolculuk yapacaksanız yanınzda bir akıllı cep telefonu kesinlikel olmalıdır. Çünkü o telefon sizin yol arkadaşınız olacaktır. İstediğiniz an internete girer, istediğinizde oyun oynar, istediğinizde de şarkı dinlersiniz. Yani sizin sıkılmanıza imkan vermeyecektir. Akıllı bir telefon olmadan yola çıkmayın. Akıllı telefon şarj süresi karşılaştırma yaparakta hangisinin daha çok gittiğini öğrenirseniz eğer şarj konusunda da özellike yolculuklarda sorun yaşamamış olursunuz.


Mobil ticaret özellikle akıllı telefonların gelişiminden beri artmaktadır. Hatta markette alışveriş yaptıktan sonra akıllı telefonumuz sayesinde para ödemeden ödeme noktasına telefonumuzu tutarak alışverişimizi yapabiliriz. Teknolojide son noktada artık günden güne telefonlar kasa olarak daha da büyümeye başlamıştır. Çünkü dokunmatik ekranlar sayesinde bilgisayarlarla yapabileceğimiz pek çok şeyi yapabiliriz. İşte bu nedenle daha büyük ekranlara ihtiyaç duyulmaktadır. İnsanlar her geçen gün daha da fazla ihtiyaçları artmaktadır. Sürekli çalışan insanları düşünürsek, alışveriş yapmaya vakit bulamayan, ev alışverişini yapamayan, sevdiklerinin tam anlamıyla yanında olamayan insanlar akıllı telefonlar bugün alışverişini yapıyor, sevdikleriyle görüntü konuşarak günlük hayatta işlerini kolaylaştırmaktadır. İnsanların hayatını kolaylaştıran bu telefonların farklı markalar tarafından çıkarılan ve farklı özellikte telefonlar bulunmaktadır. Özellikle sosyal medya sayesinde para kazanan, ticaret yapan insanlar çoğalmıştır. Ya da bir fotoğraf çekiyorsanız bunu sosyal medyaya koyarak, dünyaca ünlü bir fotoğrafçı olabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. güzel bir yazı olmuş bu tarz yazılar sitenize çok yakışıyor

    YanıtlaSil
  2. Akıllı cep telefonları hayatımın en derinlerine kadar sinmiş durumda. Açıkcası birçok işimizi halledebiliyoruz akıllı telefonlar sayesinde.

    YanıtlaSil
  3. Son zamanlarda gelişen teknoloji ile takip etmekte zorlanıyorum.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.