-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » Yalan Söyleyen Nasıl Fark Edilir?

ads
ads
İnsanların yalan söylediğini anlamak aslında o kadar da zor  değil. Yada yalan söyleyemediğini anlamak zor değil desek daha doğru olur. Usta bir yalancı zaten tamamen yalanına inandırır ve kimse şüphe duymaz bu yüzden yalan söylediğini anlamamız imkansız derecede olur.

Fakat birçok insan yalan söyleme durumunda istemsiz ve bazı hareketleri yapar dururlar. Ve bu hareketlerin farkında kendileri olmazlar ama iyi bir gözlemci iseniz karşınızdaki kişiyi konuşurken çok iyi analiz ederek yalan mı, gerçek mi? konuştuğunu çok rahat şekilde anlayabilirsiniz.

Ama tüm bu verilen bilgilerin net olarak doğruluğunu kabul etmek doğru olmaz. Yukarıda dediğimiz gibi genel olarak yalan konuşan birçok insanın hareketleri ve istemsiz tepkileri ile bu 10 maddeyi sıraladık.

Bilgi amaçlı yazılan bu yazı, aklınızda soru işareti bırakmaması lazım tam buradaki maddelere bakarak herhangi bir insanda  bir veya bir kaçına denk gelirseniz içinizden veya yüzüne karşı sen yalancısın demek hoş olmaz. Çünkü bu bilgilerin kesin ve net olduğu  söylenemez. 

Sonuç olarak ne olursa olsun yalan söylemek kötüdür. Ama hayat şartları ve bazı durumlardan dolayı insanlar yalan söylemek zorunda kalıyor. İstemese bile bu duruma düşen insanlar çok ama çok var. Örnek olarak, bir sevgili, sevdiğinin üzülmemesi için yalan söyleyebilir. Bir çocuk annesinin üzülmemesi için yalan söyleyebilir. Bu tür yalanlara insanlar mecbur kalabiliyor. Ama gerçekçi ve  tamamen şartlar ne olursa olsun doğruyu söylemek ise insanı tekrar yalana itiyor. Çünkü insanlar dürüstlüğü kaldıracak seviyeye daha ulaşamadı. Ve yalana yalancıları iten gene insanlardır.

Yalan söylemek çok kötü davranışlardan biridir. Bu yüzden  hiçbir insan yalanı sevmez ama yalansız da yapmaz. Ben yalan söylemem diyen insan zaten o an yalan söylemiştir. Bundan dolayı bu yazımızda yalan söyleyen insanları nasıl anlarız onları 10 madde halinde açıklayacağız:


Yalan Söyleyen Nasıl Fark Edilir?
                               1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. bu konuda çok aydınlatıcı bir kaynak olmuş çıktısını alarak kaynak olarak saklıyacağım bir makale

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.