-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Yurtdışı eğitim

ads
ads
Yurtdışı eğitim almak için belirlenecek seçenek bir çok değişkene bağlı olarak gelişmektedir. Bunun için öncelikle karar vermemiz gereken şey, eğitim türü. Dil eğitimi, üniversite, master, sertifika, staj ve sınav hazırlığı gibi değişen ve ihtiyacınıza karşılık gelecek eğitim türünü belirlemek gerekmektedir.

 Eğer dil eğitimi almak istiyorsak ki en çok eğitim talebi olan dil ingilizcedir bu konuda da başlıca ingilizce konuşulan ülkeler faydalı olmaktadır. Bu ülkeler ise ingiltere, avustralya, kanada, amerika, yeni zelanda ve irlanda olarak öne çıkmaktadır. Her ülkede butik dil okulları olmasına karşın bir de bunların haricinde eğitim standartlarını dünya üzerine eşitleyebilmiş olan zincir okullar bulunmaktadır. Eğitim alınacak ülkeleri seçerken alacağımız eğitim türü ve eğitim süresi gibi iki değişken ilk etapta belirleyici olmaktadır ancak en önemli değişken maliyet olarak öne çıkmaktadır. Yurtdışı eğitim maliyetleri seçilen ülkeye göre büyük değişiklikler göstermektedir bu değişkenlik içerisinde eğitim süresi kısa ise yakın bir ülke seçimi, uçak bileti maliyetini düşürmekte olup seçilen ülkedeki gidilecek şehir seçimi maliyetleri değiştirebilir.

Uzun süreli eğitimlerde avustralyada ingilizce eğitimi almak çalışma izninden dolayı öğrenciler için tercih edilebilir bir seçenek olurken, kısa süreli eğitimler için ise ingiltere ve irlanda düşünülebilir. Amerikada eğitim ise ülkenin siyasi ve coğrafi yapısı nedeniyle bir çok isteğe karşılık verebilmekle beraber bir çok eğitim türünü de beraberinde bulundurmaktadır. Kanadada eğitim en çok toronto, vancouver ve montrealde yoğunlaşmış olup, ülkenin iki ana dili olmasından ötürü hem ingilizce hem de fransızca eğitim seçenekleri bulabilmek mümkündür.

Yurtdışında üniversite ve master eğitimi ise, yine bütçeye göre değişmekle beraber alınabilecek yurtdışı eğitim bursu ile birlikte belirlenebilecek bir seçenektir. Örnek verecek olursak, ingilterede master süresi 1 yıl, üniversite ise 3 yıl sürmektedir. Eğer ki ingilizce yeterliliğiniz yok ise, bilimsel hazırlık adı altında 1 yıl daha foundation eğitimi almak gerekmektedir. Ingilizce yeterlilik düzeyleri IELTS sınavı ile belirlenmekte olup her okulun kendi belirlediği bir alt sınır vardır. Bunun dışında hazırlık okumadan geçebilmek için, eğitim dili ingilizce olan bir liseden veya üniversiteden mezun olmak gerekmektedir. Bu şekilde bakıldığında ingilterede akademik eğitim daha uygun görünebilmektedir.

Amerikada akademik eğitim, diğer ülkelere göre biraz daha farklılık göstermektedir; GMAT ve GRE gibi sınav türlerinden gerekli skorları temin etmek gerekmektedir. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden biri olan amerikada eğitim biraz daha farklı sistemdedir ve diğer ülkelere göre biraz daha zor olabilmektedir. Buna örnek verecek olursak, bazı bölümleri okuyabilmek için ilk ve orta eğitimi amerikada almış olmak gereklidir.

Bu ülkelere ve eğitim türlerine ilave olarak ingilizce eğitim almak için malta ve güney afrika gibi seçenekler de mevcuttur. Ancak ana dili ingilizce olmayan bir ülkede eğitim almak belli oranda turistik geziden farksız olacaktır. Ana dili ingilizce olan bir ülkede eğitim almak ders saatleri dışında da ingilizce pratiği yapabilmeniz anlamına geleceğinden eğitim sürecinizin hızı ve kalitesi yükselmiş olacaktır.


Yurtdışında sertifika eğitimleri ise, eğitim türüne göre değişik sürelerde olmaktadır. 2 haftadan başlayıp farklı sürelerde sertifika eğitimi bulmak mümkündür. sertifika eğitimleri için de yine akademik eğitimlerde olduğu gibi ingilizce yeterliliği gerekmektedir. Sertifika eğitimini alacağınız ülkeye göre o ülkede bulunan mesleki etkinliklere de katılma gibi imkanları da barındırdığı için yurtdışı sertifika eğitimi oldukça faydalıdır.


Kaynak:   http://edcon.com.tr/

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.