-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Sütten Ağzı Yanan, Yoğurdu Üfleyerek Yer.

ads
ads

Sütten Ağzı Yanan, Yoğurdu Üfleyerek Yer atasözünün anlamı ve özdeyişi hakkında açıklama:

Bazı insanlar vardır hayatımızda çok denk gelmişizdir. Herhangi bir işten dolayı zarara uğrayan kişi, ikinci işinde aynı yanlışlara düşmemek için daha tedbirli olur ve geçmişteki hataları tekrarlamaz.  Yahut birinden zarar gören kimse o kimse ile irtibatını keser ve yaklaşmaz. 

Bildiğiniz gibi yoğurt sıcak olmaz. Herkes bilir ki üflenmesine gerek yoktur. Ancak zamanında içmiş olduğu çok sıcak sütün acısını henüz unutamamıştır. Buradaki iki gıda da beyaz olduğundan yoğurdu süt sanacağından istemsiz olarak üfleyerek tüketir. 


Sütten Ağzı Yanan, Yoğurdu Üfleyerek Yer.


Sınav esnasında hemen hemen herkes kopya çekmiştir ve genel olarak yakalanmışlardır. Örnek olarak ali sınava hiç çalışmamız ve yetersiz bilgisiyle sınava giriyor o anda aklına kitabı açıp oradan kopya çekmek isterken öğretmeni bir anda yakalayıp dışarı atarak disiplin cezası veriyor. Bu durum aliyi kötü duruma soktuğundan bir daha ki sınavda bu hareketi asla yapamaz. Çünkü o anki yaşadığı durum içine öyle bir sinmiştir ki hatasından ders aldığından dolayı kopya çekmek istese bile aynı şeyi asla yapamayacaktır. 

Bir insana güvenip borç verdiniz ve zamanında borcunuzu ödemedi ve sözünü tutmadı o kişi tekrar sizden borç veya başka şeyler isteyebilir. Bir önceki durumu insan unutmadığı için o kişiye temkinli yaklaşarak aynı hataya bir daha düşmez. 

Sonuç olarak, yapılan hatalar insanlara ders niteliğindedir. Bundan dolayı yaptığımız hatalardan ders çıkarmak ve bir daha yapmamak için çok düşünüp iyi adımlar atmamız gerektiğini unutmayalım. 

Bir önceki atasözü ve anlamı olan "Rüzgar Eken Fırtına Biçer." atasözü ve özdeyişini detaylı şekilde anlattık. Rüzgar eken fırtına biçer atasözünün anlamı hakkında, rüzgar eken fırtına biçer ile ilgili kompozisyon, rüzgar eken fırtına biçer atasözünün açıklaması, rüzgar eken fırtına biçer atasözü, rüzgar eken fırtına biçer ile ilgili hikaye, rüzgar eken fırtına biçer ile ilgili kompozisyonlar, rüzgar eken fırtına biçer kompozisyon örnekleri, rüzgar eken fırtına biçer kompozisyonu ile ilgili yazımızı konumuzdan okuyabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

12 yorum:

  1. Artık milletimizin sütten ağzı yanar, yoğurdu ısıtıp da yer. Atalarımız ne iyi demiş de, keşke böyle tedbirli olabilsek.

    YanıtlaSil
  2. Güzel yazı olmuş elinize sağlık

    YanıtlaSil
  3. günümüzü gerçekten iyi özetlemişsiniz saolun

    YanıtlaSil
  4. Güzel anlatım olmuş. Ben bazı atasözlerinin gerçekte nasıl yazıldığını öğrendiğimde şaşırmıştım mesela, Azimle Sıçan taşı deler değilmiş Azimli Sıçan(Fare) taş deler miş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla hocam bunu ilk kez duyuyorum, hakkaten benim için çok şaşırtıcı bir bilgi oldu bu :)

      Sil
  5. Güzel bir yazı iyi bir özet olmuş.

    YanıtlaSil
  6. saglam yazı olmuş başlık iyimiş .D

    YanıtlaSil
  7. bahadır ateş3 Eylül 2015 08:58

    faydalı bir bilgi olmuş bende merak ederdim nereden çıktı bu söz diye....

    YanıtlaSil
  8. yazı için teşekkürler degişik olmuş :)

    YanıtlaSil
  9. Her zaman kullandığımız sözün , bir de makale tarzını okumuş olup bilgilendik ; teşekküre deriz emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel anlatmışsınız, söz zaten güzel birde iyi bir açıklamayla..

    YanıtlaSil
  11. insan yaptığı hatalardan ders cıkarabildiği kadar başarılı olur ve insan kalır

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.