-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » Yaz Okulları Hakkında

ads
ads
Yine yaz geldi, okullar kapandı ve çocuğumuzun eğitici ve sporaktif bir yaz geçirmesi ihtiyacı doğdu... Ancak velilerin başına bela olan da bir olay var. Ne yapacağız?

Yaz okulu fikri öncelikle Avrupa ve Amerika'da çocukların yaz aylarını daha dolu geçirmesi amacıyla ortaya çıkmış bir nevi temel eğitim amaçlı bir durumdur. Çocukların böylece hayatlarındaki yaşam tecrübesini bilgiye dayalı bir durumdan, biraz daha pratiğe dayalı hale getirme amacını da gütmektedir. Yaz okulu'na giden öğrenci, sadece ders alıp, bilgi edinmiyor, aynı zamanda edindiği bilgiden hayatı içinde yararlanabilme imkanını da buluyor. Bu sebeple çocuklar ergenlikten sonraki süreç ve hayatının ilerleyen dönemlerinde karşılaşacağı zorluklara dair daha spesifik bir eğitimle donatılmış oluyor.

Artık günümüzde yaz okulları, ana okulları gibi temel bir eğitimin olmazsa olmazı haline de gelmiştir. Bu konuda çalışmalar yürüten İstanbul Marmara Spor Kulübü'de bu temel eğitimi alan öğrencilerine, satranç, İngilizce başta olmak üzere, yüzme, basketbol, futbol gibi spor eğitimlerini, doğayla içiçe bir spor aktivitesini de benimsiyor. http://www.marmarasports.com adresinde yaz okulu için özel eğitim tanıtımlarını yapan kuruluş, yıllardır bir çok spor dalındaki başarıları ve eğitim anlayışı konusunda velilere, çocukaları için parlak bir gelecek vaad ettiğini göstermektedir.

Artık Türkiye'de de yaz okullarına verilen önemi anlamak ve buna göre çocuklarımızın sağlam bir gelecek için her türlü donanıma sahip olmasını sağlamak mecburiyetinde olduğumuzu anlamak zorundayız.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. yaz okulları hem faydalı hem de zararlı. çocuklar sürekli çalışmakla meşgul olursa motivasyonları düşebiliyor.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.