-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » » » Anksiyete Olan Kişiler Hakkında 10 Bilgi

ads
ads

Anksiyete nedir?

Anksiyete, yani endişe, kaygı, korku, sıkıntı veya bunalım anlamına gelmektedir.  Bu gibi durumlara nedeni belli olmayan bazı durum hallerine de verilen isimdir. Nedensiz tedirginlikler, sıkıntı, takıntı, gereksiz korkular, sıkıntı  hali oluşturan ortamlar. 

Psikiyatride bu rahatsılık anksiyete bozukluğu olarak tanımlanmaktadır.  Bu rahatsızlığın bazı belirtileri şunlardır:

Her an veya bazı zamanlarda kendine bir zarar geleceğini düşünme, aniden öleceğini düşünme, kötü bir şeyler olacakmış hissine kapılma, titreme, çarpıntı, terleme, komik duruma düşeceği hissine kapılma genel olarak bu tür belirtiler baş gösterir. Ancak bu tür oluşumlar nedeni belirsiz davranışlardan ibarettir. Aslında gerçekle alakası yoktur. Kişinin beyninin insan oynadığı oyunlardandır. 

Anksiyete, kaygılı olan kişiler, kendini kontrol altına alamazlar yani beynine söz geçiremez ise bu rahatsızlık giderek artar ve ilerleyen zamanlarda bazı psikolojik çöküntülere yol açabilir. Bu rahatsızlık aslında asrın hastalığı olarak da bilinmektedir. Hemen hemen birçok kişide bu belirtiler vardır. Bazıları kabul etmezken bazıları bilinçli olarak tedavi yöntemlerini deneyerek, bir psikolog veya pisikiyatriste giderek sorununu kolayca çözebilmektedir. 

Eski zamanlarda bu branştaki hekimlere insanlar gitmek istemezlerdi. Çünkü zaten o kişiler kaygı içerisinde olduğu için, bana deli derler, ben deli miyim ki, ne işim var, gerek yok tedaviye diye geçiştirip dururlardı. Ancak artık günümüzde insanlar bilinçlenmiş ve bu tip rahatsızlığı olan kişiler rahat bir şekilde tedavi olmak için hekime başvurarak iyi sonuçlar elde ederek hayatına devam ediyorlar.

Bu konumu anksiyete rahatsızlığı olanlarla ilgili bazı kısa ve öz sözlerden oluşan 10 maddelik bir galeri hazırladık. Aşağıdaki numaralandırmalardan içeriklere göz atabilirsiniz.


Anksiyete Olan Kişiler Hakkında 10 Bilgi

                               1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

11 yorum:

  1. rezil olmaktan komik duruma dusmekten korkma cok kotu

    YanıtlaSil
  2. ileriki seviyesi panik atak olabilir mi bu hastalığın bilmiyorum ama rahatsız edici bir durumdur eminim...

    YanıtlaSil
  3. Ana acaba ben anksiyete olmuş olabilir miyim, Ben de yerli yersiz gereksiz yere endişelip dururum

    YanıtlaSil
  4. Güzel gerekli bir makale olmuş.Ön teşhis her zaman önemlidir.Dikkat edilmesi gereken bir konu olarak düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  5. Kişinin beyninin insana oynadığı oyunlardandır. konu bu cümlelerden net olarak anlaşılıyor.

    YanıtlaSil
  6. Özellikle bizim memleketimizde çok yaygın görülen bir durum. İnsanlar sürekli olarak her hangi bir olayın ikinci, üçüncü veya beşinci boyutunu düşünüyor.. Gerçekten araştırılması gereken bir konu

    YanıtlaSil
  7. Tedavisi mümkün bir hastalık diye biliyorum. Birde anksiyete bir hastalık değil anksiyete bozukluğu bir hastalıktır diyorlar. Yani anksiyete herkes bazen olabilirmiş.

    YanıtlaSil
  8. zaman zaman bizlerde böyle durumlarla karşılaşabiliyoruz bunun bir hastalık olduğunu ve detaylarını da buradan öğrenmek faydalı oldu.

    YanıtlaSil
  9. Kız arkadaşımda olduğunu düşünüyordum bu beni biraz daha endişelendirdi

    YanıtlaSil
  10. zor hastalık Allah yardım etsin her gün öleceğini düşünmek kadar kötü hiç bir şey olmaz herhade

    YanıtlaSil
  11. Bedenin savaş ya da kaç tepkisine bağlı olarak anksiyete bir çok fiziksel belirtiyi içerir.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.