-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Californian Spangled Kedi Cinsi

ads
ads

Californian Spangled Kedi Irkı ve Özellikleri


Bu kedi ırkının kendini diğer cinslerden ayıran özelliği çok anlayışlı olmasıdır. Aynı zamanda çok duyarlı bir canlıdır. Californian Spangled kedilerinin bir diğer ve en önemli özelliği başka ırklara göre çok zeki olmalıdır. Zekiliklerini kolayca belli ederler.  Atletik yapıda olmaları ve oyuncu özelliği ile çok dikkat çeken güzel kedilerdir. Bu yüzden çok tercih edilen ev hayvanlarındandır.


Californian Spangled Kedi Irkının Vücut ve Görünüşü Nasıldır?


Adeta bir heykeli andıran görüntüsü vardır. Sanki cansız  gibi ama canlı heykelimsi görünümde olması çok dikkat çekicidir. Çok keskin bakışlara sahip olan bu kedi kaplanlara benzemektedirler yani ilk bakışta minyatür bir kaplana bakıyormuş hissi uyandırır kişiye. Ağzı çok güçlü yapıdadır. Asi bakış da cabası. Çene yapısı insanı biraz ürkütse bile oldukça  uysal kedidir. Bu yüzden endişe etmeye gerek yok. Bu sadece ona özgü bir soğuk görünüştür. Kulakları birbirine eşit olarak boyut olarak orta boydadır. Üst bölümü ise dimdik ve hafif yuvarlaktır. 

Californian Spangled Kedi Cinsi


Gözleri badem şeklinde olup, oldukça iri ve göz rengi açıktır.  Avcı bir görünümün yanı sıra yüzü kubbe biçimdedir. Çok iyi şekilde gelişmiş kaslara aynı zamanda güçlü bacaklara sahiptir. Atletik yapıda olan bu kedinin ön bacakları arka bacaklarına nazaran daha kaslı ve gelişmiştir. Bu şekilde avını çok iyi şekilde yakalayabilen avcı cinslerinden kedidir. 

Californian Spangled Kedi Cinsinin Tüy Bakımı Nasıl Olmalıdır?


Tüyü kadife gibi olduğundan çok nazikçe haftada 3 veya  4 kere narin şekilde incitmeden fırçalanması yeterli olacaktır. Bildiğiniz  gibi aslında kedilerin pek bakıma ihtiyacı olmak kendi ihtiyaçlarını ve temizliklerini hayatı boyunca sahiplerden daha iyi yapabilmektedir. Ancak evde besleneceği için tüyler için bakım şart olabiliyor. Bu yüzden  haftalık fırçalanma en idealidir.   Californian Spangled kedisinin ana vatanı "Çıkış Yeri: A.B.D" olarak bilinmektedir.

Bir önceki konumuzda "Burmilla (Silver Burmese) Kedi Cinsi" ve özellikleri, tüy bakımın nasıl olacağı, görünüşü ve vücut yapısı, karakteri ve bakımı ile ilgili detaylı bilgiler verdik.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

14 yorum:

  1. bahadır ate5 Ekim 2015 10:33

    büyümeyen kedi cinsi yok mu varsa cinsi nedir?

    YanıtlaSil
  2. çok tatlı kedi ben zaten kedilere bayılırım çok güzel hayvanlar sarı sarı

    YanıtlaSil
  3. Bu paylaşımları okuyunca kedilere olan sempatim artıyor.

    YanıtlaSil
  4. çok güzel bi cins seviyorum

    YanıtlaSil
  5. Ilk defa duydum tesekkurler

    YanıtlaSil
  6. çok şirinler, çocuğu olanlar için mükemmel bir seçim ama apartman dairesinde olmuyor bence.

    YanıtlaSil
  7. Cok asil bir cins

    YanıtlaSil
  8. Çinçillaları tek geçerim. Onlar kadar güzel kedi görmedim başka.

    YanıtlaSil
  9. Kopek gibi sadik hayvan varken bu ruh hastalari sevilmez

    YanıtlaSil
  10. Harika gorunumlu bir cins

    YanıtlaSil
  11. Gerçekten çok sakin bir cins.Sessiz sedasız evde dolaşır.

    YanıtlaSil
  12. Süreyya hanım size katılıyorum kaç kedi beslediysem hepsi hakikatten nankör çıktı

    YanıtlaSil
  13. Bu kediler çok güzel.

    YanıtlaSil
  14. diğer kedilerden daha ileri bir zekaya sahiptirler

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.