-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads

ads
ads

Extacy (uyuşturucu hap) ve zararları. extacy nedir? extacy etkisi nasıldır?

extacy
Ecstacy – Extacy hakkında detay ve zararları hakkında bilgi edinmek için konumuzu okuyunuz. Konumuzda Ecstacy isimli uyuşturucu madde hakkında geniş bilgiye yer verdik.

Bu zehirli madde hakkında 2012 senesinde çok geniş ve detay içeren konumuza yer vermiştik. Dilerseniz bu yazımızı okuduktan sonra diğer ilgili içeriğimize  aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz. 



Arkadaşlar makalemize geçmeden önce şunu belirtmek isterim: Konumuz biraz uzun olacaktır. Fakat çok dikkatli şekilde sonuna kadar okuyun ve zararlarını bilmeyenlere, bildirin, yakınınız da kullanan kişiler varsa, zararlarını anlatarak bilinçlendirin ve uzak durmasını sağlayın. Bu her insanın görevidir aslında. Gençlik hızlı şekilde kötü duruma doğru gidiyor. Zehir tacirleri nasıl insanların hayatları ile hiç bıkmadan usanmadan oynuyorsa, bilinçli kişiler olarak bizlerde elimizden geldiği kadar insanları bu illetten kurtarmak için ne gerekiyorsa yapmamız gerekir. 


Uzun senelerden beri neredeyse dünyanın hemen hemen her yerinde var olan bu öldürücü madde, özellikle gençleri hedef almaktadır. İnsanları "extacy" ismi verilen hapa alıştırmak için ellerinden gelen birçok şeyi yaptılar ve bunu da başardılar. Ortalama ülkemizde  20 seneyi belki daha eskilere dayanan mazisi vardır. Ancak çok eski zamanlarda bu tür maddelerin varlığı bilinmiyordu. Bilinse bile çok az bilinen bilinen bir şeydi. Eski zamanlarda bu tür şeyler çok kötü ve nefret gözüyle bakılırdı. Fakat günümüzde artık o kadar yaygın hale geldi ki sanki normal bir şey gibi lanse edilmeye çalışıldı. Ve artık insanlar tarafından bile normal görülmeye başlandı. O zamandan bu zamana kadar çeşitli çeşitli maddeler zehir tacirleri tarafından piyasaya sürüldü. Ve bundan dolayı yeni genç nesil uyuşuk halde kendini bilmez şekilde, diskolarda, eğlence mekanlarında ve birçok alanda şuursuzca zaman geçirmeye başladılar.

Bu insanı insanlıktan çıkaran madde ilk olarak nerede çıktı bu bilinmiyor ancak bazı bilinen verilere göre Hollanda'dan geldiği söylenmektedir. Her nereden gelirse gelsin, uyuşturucu hap kullanmak oldukça tehlikeli ve geleceği riske atan küçücük ama etkisi büyük olan, hayatları karartan, yuvaları yıkan, aile içi şiddetin oluşmasına zemin hazırlayan, ölümlere neden olan, hafıza kaybı, delilik, şizofren vb. gibi nedenlere sebep olan pisliktir. 

Teknolojinin gelişmesiyle birlikte artık bu gibi zehirli maddelerin temini de kolaylaşmış durumda, insanlar artık her aradığını internet üzerinden rahatlıkla bulabilmekte ve türlü türlü arkadaşlar edinebilmektedirler. Bundan dolayı yaşadığımız çağ oldukça hızlı bir zamandır. Bu sebeple zaten aranan rahat bulunabildiği gibi, sokaktaki zehir tacirleri yani torbacı diye tabir edilen insanları ölüme sürükleyen kişileri birçok yerde bulmak mümkündür. Çok kolay şekilde bulunabildiği gibi insanlar, eğlenmeye giderken, partilerde vb. gibi yerlerde bu maddeyi yani extacy kullanımı gerçekleştirebiliyorlar. 

extacy kullanımı genel olarak arkadaş ortamında başlar. Zehir tacirleri zorla kimseyi alıştırmaz. İlk önce bunu bilmek lazım. Arkadaş ortamında bazı kişiler içer ve içmeyen kişi bunları görüp kendi de denemek ister. Bundan dolayı kişinin içinde içme eğilimi olduğundan bu maddeyi kullanmak ister, arkadaş çevresindeki kişilerde bir kere iç gibisinden sözler diyerek ilk adımı kişi atmış olur. Fakat etkisi yüksek derecede olduğundan o anki etkiyle hemen bir bağımlılık başlar. Bu bağımlılığa ben psikolojik bağımlılık diyorum. Fiziki bir bağımlılık belki çok uzun yıllar sonra çıkabilir. Ancak ilk etapta psikolojik bağımlılık baş gösterir. Bundan dolayı o anki etki geçtiğinde kişi kendini çok kötü, mutsuz, hayattan soğumuş hisseder ve yeni yeni kullanımların ardı arkası kesilmez. Artık kişi tek kullanımda bağımlı olmuştur. ve haftada bir kere veya eğlenceye gittiğinde yahut partilerde kullanmaya başlar. Bununla birlikte artık bünyesi extacy adı verilen hap şeklindeki zehire alışmış olur. Artık 3 günde bir almaya başlar. Zaman böylece geçer, bünyesi daha fazla alışır 2 günde ve öyle bir zaman gelir ki her gün kullanmaya başlar. Bu şekilde psikolojik ve fiziksel bağımlılık meydana gelmiş olur. Ancak psikolojik bağımlılığı daha yüksek seviyedir. Kişi o anı hep yaşamak istediği için hafta bir kullanırken zamanla her gün kullanmaya başlar. Bu kullanımlar neticesinde dozuda artırmak gereği hisseder, ilk zamandaki gibi bir tane veya yarımı çok etki ederken vücudun alışması sonucu 2 tane veya daha fazla atma gereği hissederler. 

Doz artırma nedeniyle ciddi tehlikeler meydana gelir. Maddelerin adı aynı olabilir ama içeriği kesinlikle aynı değildir. İçinde fare zehirinden tutunda ne ararsanız vardır.  Doz artırdıkça içinde ne olduğu bilinmediğinden fenalaşma, bayılma, kalp krizi ve daha kötü sonuçlarla kullanan kişi karşılaşabilir. Tek doz dahi olsa bu tür kötü durumlara sebep olabilir. 

İnternet üzerinden analizler yapıldığında onlarca kişinin sizleri şaşırtacak derecede aramalar yaptığı karşımıza çıkmaktadır. Bu aramaların en başında şunlar gelmektedir. 

extacy kafası,
extacy kafası nasıl yaşanır?,
extacy nasıl yapılır?,
extacy kandan ne zaman çıkar?,
extacy kafası nasıl uzatılır?.....

Bu gibi aramalar yoğunlukta, buradan da anlaşılıyor ki insanlar bu maddeyi çok merak edip ve kullandığında dahi internete girip kafasının nasıl yaşanacağına dair bilgiler elde etmektedirler. Ancak bazı kendini bilmez insanlar bu zehirden insanları soğutmak ve kurtulması için sebepleri sunmak yerine tam tersine daha sevimli gösterme eğilimine girebiliyorlar. 

Birçok sitede bu konu hakkında yorumlar ve kullanıcı sözlerini görebilirsiniz. Birçoğu çok pişman olurken bazıları ise daha bu pisliğin, zararlarını bile anlamamış şekilde iyi bir araçmış gibi anlatmaktadırlar.  Bu tür insanların sözlerine kulak asmamak gerekir. Bu tür insanlardan uzak durulması gerektiğini aklınızdan çıkarmayın. 

extacy hap şeklinde olarak ağrı kesici vb. gibi ilaçlardan pek farkı olmayan ancak üstünde türlü türlü amblemler olan çeşitli çeşitli türdendir. Yukarıda dediğimiz gibi genel olarak insanlar kendi istekleriyle buna alışıyorlar. Fakat bazı kişiler, partilerde, eğlence yerlerinde, kız arkadaşlarına veya normal arkadaşlarına bunu gizlice verebiliyorlar. Mesela bir insanın başı ağrıdığında veya normal hasta olduğunda, bu ilaç iyi gelecektir bahanesiyle kandırarak bir kereye mahsus olarak verebiliyor o sayede kişi bilmeden bunu içiyor ve sonunda tek kullanımda bağımlı hale geliyor. Ama genel olarak erkekler tarafından çıktıkları kızlara bu şekilde veya direk bu hap kafa hapıdır diyerek verebilirler. Bunlara dikkat etmek lazım dediğimiz gibi üstünde çeşitli logolar, amblemler bulunuyor. Bazılarında hiç işaret, logo veya amblem olmaya bilir ama genelinde vardır. Aklınıza gelecek birçok markanın amblemi olabilir. Bunlardan bazıların size sıralayalım:

* Facebook amblemi - son zamanlarda facebook amblemi ile olanlar yoğunlukta ve buna bağlı olarak Whatsapp amblemli olanlarda bulunmaktadır.
* Bazı dönemlerde en fazla hayalet, şeytan isimleriyle piyasada bulunmaktaydı. Renkleri mavi, yeşil ve tüm renkler olabilmektedir. Bazılarının şekilleri yuvarlak olmayıp, türlü türlü şekiller olabiliyor. Üçgen, kare, hayalet şeklinde, dikdörtgen, küp şeklinde olanları görülmektedir.
* Kanguru, mitsubishi, lale, ferrari, audi, blackberry, rec, vb. gibi türlü türlü aklınıza ne gelirse herhangi bir markanın logosunu basabiliyorlar. 

Uyuşturucu Hap "extacy" Kullanan Kişi Nasıl Anlaşılır?

Aileler bu bölümü çok iyi okumalarını tavsiye edebilirim. extacy kullanan kişiler genel olarak aynı etkileri yaşayabilirler, bazıları daha farklı etkilerle ortaya çıkabilir. Bu etkiler maddenin içindeki bileşimden dolayı değişiklik gösterebilir ancak genel olarak etkiler aynıdır. Ve bunu anlamanız mümkündür. Fakat yeni kullanan kişi, vücudu daha henüz alışmamış kişi etkisi geçene kadar aile içinde olmayacağı kesindir. Bu yüzden bunu o anda anlamak pek mümkün olmamakla birlikte bir kaç ipucu ile bunu anlamak mümkün olabilir.

* İştahsızlık (kullanım anında, bir veya iki gün yemek yiyeyeme)
* Uzun süre kullanımda aşırı kilo kaybı (80 kilo iken 2 ay sonra yarıya kadar düşebilirler)
* Aşırı mutluluk, konuşma isteği, öncekine göre daha çok insanlarla içli dışlı ve konuşkan olabilirler.
* Çene kasılması, yani geviş getirme gibi dişlerini ezerek çenenin hafifçe sağa dola doğru hareket etmesi. Bu esnada dişlerini çok dıktığından dişlerinden gırt gırt seslerde gelebilir.
* Sık sık su içmesi ancak azar azar içmesi buna bir örnek olabilir.
* Göz bebeklerinin büyümesi.
* Etkisini gösterdiği ancak hem göz bebekleri büyür hemde gözleri belli bir süre boyunca uykusu varmış gibi kayar, ancak uzun süreli kullanan kişilerde bu kayma durumu ve göz bebeklerinde büyüme görülmez. O kişileri de  yemek yememesinden, sık sık su içmesinden ve uyku uyumamasından anlayabilirsiniz. Tabi bunları örnek olarak tam tanı koymak mümkün değil. Kişinin iştahı başka nedenlere bağlı olarak kapalı olabilir, Uyku sorunu varsa başka nedenlerden dolayı olabilir. O yüzden iyice araştırma yapmak gerekir.
* Kişi çalışmıyorsa ve sizden sürekli çok para istiyorsa, aynı zamanda kişi çalışıyorsa ve çok para harcıyorsa ve harcadığı paranın nere gittiğini bilmiyorsanız. Mesela bazı insanlar çok para harcayabilir fakat, bu kişiler üstüne elbise, ayakkabı vb. gibi ihtiyaçlarını alabilir ve bunları bir aile olarak sizlerde görebilirsiniz.
* Bazı günler çok mutlu bazı günler sinirli ve mutsuz ise, uzun süreli kullanımda bu zehir insanda türlü türlü psikolojik rahatsızlıklar meydana getirebilir. Bunların en başında panik atak durumu gözlenebilir. Kişi ancak maddeyi kullanmadığı zaman belki anlayabilir. Bundan dolayı kişide sinir meydana gelir akabinde depresyon. 
* İnsanlardan uzaklaşma, iyi arkadaş çevresinden uzaklaşıp kötü arkadaş çevresi edinme vb. gibi birçok neden oluşabilmektedir.

Extacy ve Kurtulma Yöntemleri

Birçok konumuzda diğer maddeler  gibi uyuşturucu maddelerden kurtulmanın ilk adımı çevreden uzak durmak. Fakat kullanan kişi çevreden uzak durmayı bırakın daha çok içine girmeye çalışıyor. Çünkü daha rahat kullanım var ve hepsi kafasının dengi olduğunu düşünüyor. Ancak eğer kişi bırakmak istiyorsa ilk adım olarak kullanan kişilerden kesinlikle uzak durmalı ne olursa olsun selam dahi vermemesi gerekir. Kullanan kişi bıraksa bile o insanların içine girdiği zaman en fazla nereye kadar tekrar kullanmayacak. Bir gün gelecek tekrar başlayacak ve bu tecrübelerle sabittir. Bu yüzden tamamen ilişki kesilmeli. Sonrasındaki adım ise kişinin gerçek manada bu zehiri veya zehirleri bırakmasını istemesi ve beynine emretmesi, söz geçirmesi lazımdır. Bundan sonrası çok kolay olacaktır. İyi bir psikolog veya psikiyatre giderek durumunu anlatmalı o zamanları rahat geçirmesi için hekimin önerdiği uygulamaları yapmalıdır. 

Ben madde kullanıyorum doktora gidemem diye korkmasına gerek yoktur. Birçok kişi  bırakmak istiyor ancak korkuyorlar. Polislere şikayet ederler veya ceza yerim diye. Doktor ve hasta gizliliği vardır. Herhangi bir sorun olmayacaktır. İyi olmak istiyorsanız bunları yapmanız gerekmektedir.

Ve buna dahil olacak yukarıda dediğimiz gibi zaten öncelik psikolojik bağımlılık olduğu için bir hafta sabrederseniz zaten etkisini üstünden atabilir ve bu bağımlılıktan hekim kontrolünde çok rahat şekilde kurtulursunuz. Ama dediğim gibi o çevreden uzak duracaksınız neden derseniz, çünkü o ortamda kullanımlar oluyor insanın beynine bir kere yerleştiği için o anlar aklına gelebiliyor ve insanın canı istiyor. Eğer o ortamdakiler hiç kullanmasalar dahi zaten genel olarak ortamda hep hap, hup, bunun gibi muhabbetler yapıldığından dolayı beyni tetikleyerek psikolojik bağımlılığı ortaya çıkarabiliyor. Bu yüzden bırakmaya karar verdiyseniz kesinlikle kullanan ailenizde olsa uzak durmanız tavsiye edilir.

Sonuç olarak herkesin bu konuda duyarla olması lazım, arkadaşlarına, çevresindeki insanlara sahip çıkmalı bu tür kötülükleri engellemesi gerekir. Aksi takdirde bu çılgınlıklar aynı şekilde hep devam eder sürer gider. Konumuzun sonuna gelmeden önce bilinmesi gereken  daha önemli konu bonzai kullanımıdır. Bu madde ise sayılı seneler önce İnternet üzerinden normal bir baharatmış gibi sunulmaktaydı. Bazı kanunlar neticesinde, ölümlerin gelmesi nedeniyle, uyuşturucu maddeler sınıfına alındı ve ağır cezalar uygulandı. Fakat insanlar diğer bütün maddelerin yanında veya diğerlerini terk edip bonzai denilen asrın en büyük tehlikesi olan genel ismi bonzai olan öldürücü zehir ile kendilerini mavettiler. Bonzai veya jamaica vb. gibi isimlerle anılan bazen daha değişik isimler verilen tek kullanım dahilinde ölüm riski oluşturan çok tehlikeli bu madde ile ilgili 2015 yılında çok detaylı şekilde konuyu ele almıştık. Konumuzu okumanızı şiddetle tavsiye ederiz. 

Bonzai nedir ve zararları nedir konumuzu okumak için aşağıdaki bağlantıya tıklamanız yeterlidir.

http://www.ibrahimfirat.net/2012/08/bonzai-jamaica-nedir-zararlar-oldurur.html


HER HAKKI SAKLIDIR.. KAYNAK GÖSTERİLMEDEN ALINTI YAPILAMAZ....

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. kesinlikle kullanılmaması gereken kötü, bok, kaka madde. kullananı kırbaçlamak gerekir.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.