-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » Fifa 16 İnceleme

ads
ads

Fifa  16

EA Sports’un geliştirdiği Fifa serisinin son oyunu olan Fifa 16, kısa bir süre önce bizlerle buluşmuştu. Fifa 16’da birçok yenilik bulunmakta. EA birçok oyun yapım firmasının aksine eski nesil oyun konsollarına da destek vermekte. Fifa 16’nın Playstation 3 ve Xbox One içinde geliştirildiğini söylemekte fayda var.

Fifa 16 İnceleme


Fifa 16 ile birlikte oyunda artık kadın futbolcuları görebileceğiz. Oyuna 12 kadın milli takımı eklenmekte. Gelecek güncellemelerle birlikte kadın milli takımlarının sayısının artabileceği de konuşuluyor.

Fifa 16’yı oynamayanlar Fifa 15’in kopyası olduğunu düşünmekte. Her iki oyunda grafiksel olarak aynı yapıya sahip. Ama oynanışta inanılmaz farklar bulunmakta. Zaten grafiklerinde belirli bir üst sınırı var ve Fifa 15 ile birlikte bu üst sınırı fazlasıyla zorlamışlardı. Grafiksel olarak çok fazla bir gelişme beklememek lazım. Fifa 16’da top fiziği Fifa 15’e göre fazlasıyla gelişmiş. Oyuncular her gelen pası rahatça kontrol edemiyor. Eğer pas fazla hızlı gelirse sektirebiliyor ve topu kaybedebiliyor. Oyunun hızı biraz daha ağırlaştırılmış. Pas attığınızda o pasın gittiğini gerçekten hissediyorsunuz.

Oyundaki farklılıklardan bir taneside savunma yapısında gözlemleniyor. Fifa 15’de çalım atmak fazlasıyla kolaydı. Hızlı bir top sürerken rakip defansın yanından çok rahat bir şekilde geçebiliyorduk. Fifa 16 ile bu durumdan tamamen kurtuluyoruz. Defans oyuncuları artık daha zeki ve topa her şekilde müdahale ediyorlar. Topa kayarak müdahale ettiklerinde ilk hamleleri başarısız olsa bile ikinci hamleyi yapmaya çalışıyorlar.

Fifa'da oynanış

Fifa 16’daki şutlar kelimenin tam anlamıyla efsane olmuş. Şutlar önceki serilere göre bir hayli geliştirilmiş. Uzaktan attığımız şutların muhteşem bir şekilde kaleye gittiğini söyleyebilirim. Fifa 16’da şut çekmek oldukça zevkli bir hale gelmiş. Aynı şekilde kaleci reaksiyonları da geliştirilmiş. Kalecilerden fantastik kurtarışlar görürseniz şaşırmayın.

Teknolojice-fifa16shoot

Fifa 15’te gelmesini beklediğimiz sprey Fifa 16’da bizlerle buluşuyor. Serbest vuruşlarda barajın ve topun bulunduğu noktaları sprey ile çizen hakemler göreceğiz. Oyun her sene daha da gerçekçi bir hale geliyor. Aslında bu özellik geçen sene de gelebilirdi ama tüm yenilikleri bir senede harcamak istemediler bence.

Fifa 16 ile birlikte artık Türkçe yama arama derdine son veriyoruz. EA Sports geçen sene satılan Fifa 15 rakamlarına bakarak Türk oyunculara muhteşem bir güzellik yapıyor ve Fifa 16 tamamen Türkçe bir şekilde geliyor. Yakın bir zamanda Türkçe spikerde görebiliriz dedikoduları yayılmaya başladı bile.

Fifa 16’nın tek rakibi olan Pes 2016 ile arasında büyük farklar var. İyi ve kötü yanları bulunuyor. Fifa’nın en büyük eksiği oyuncu yüzlerinde desek yanlış olmaz sanırım. Pes 2016’daki oyuncu yüzleri gerçeğe fazlasıyla yakın. Ama iki oyunu kıyasladığımız Fifa 16’nın iyi yönleri ağır basmakta. Zaten Pes serisinin en büyük kabusu olan lisans sorunu bu seride de çözüme kavuşmuş değil.

KAYNAK:www.teknolojice.com

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

4 yorum:

  1. Harika bir oyun olduğu kadar bir o kadar da oynanması zor olmuş ama fifa 16 tek kelime ile harika

    YanıtlaSil
  2. Türkçe dil ve Türkiye ligi hemde lisanslı çok iyi bence. Ben 130TL'e orijinal keyi satın aldım.

    YanıtlaSil
  3. görsel anlamda grafikler 10 numara gercek gibi de ivmeler kazandırmışlar

    YanıtlaSil
  4. ben çok beğendim açıkçası bu oyunu sürekli oynuyorum :)

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.