-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Karıncaların Yapıları

ads
ads
Karınca yuvalarını göremeyen yoktur. Küçük tümseklere benzeyen yuvalar birçok yerde gözümüze çarpar. Ancak bu tünelin ne kadar derin olduğunu hiç merak ettiniz mi?

Brezilya'da dünyanın en büyük karınca yuvasına denk gelinmişti. Bu karınca yuvasının genişliği 47 metredir ve yerin dibine olan derinliği ise 8 metre civarındadır. Karıncalar dünyadaki en ilgi çeken canlılardır. Yaşamları ve yuvaları ile ne kadar disiplinli olduğu gözler önüne serilir.

Karıncaların Yapıları


Brezilyada keşfedilen bu karınca yuvasının inşası o kadar kolay olmamıştır. Tahminlere göre karıncalar ortalama  35 ton toprak yada kumu dışarı  taşımak zorunda kalmışlardır. En ilgi çeken nokta ise  yuvanın içinde aynı bizlerin sokakları, mahallesi, caddesi ve ana yollarını andıran tünelleri olmasıdır.

Bu karıncalar yuvalarının bazı bölümlerini tarımsal alan olarak kullanmaktadır. Karıncalar kendi içlerinde çeşitli mesleklere sahiptir. Asker karınca, işçi karınca, vb. gibi...




                     1   2   3   4   5

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Karınca akvaryumu alıp nasıl geliştiklerini görebilirsiniz hayret verici açıkcası

    YanıtlaSil
  2. karıncalar her zaman ilgimi çekmiştir kendi ağırlığının çok üstünde ağırlık kaldırması bana hep ilginc gelmiştir.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.