-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Yolu İle Giden Yorulmaz

ads
ads

Yolu İle Giden Yorulmaz Atasözü ve Anlamı

Zorluk çekmek istemiyorsanız, her şeyi adabına uygun olarak yapmak gerekir. Gerektiği gibi uygulamak zorluklara karşı kendinizi garanti edersiniz. Her işin yapılışı, yöntemi yolu vardır. Bu şekilde davranan kişiler sıkıntı çekmezler. Bu şekilde hedeflerine çok rahat şekilde ulaşabilirler. 

Örnek vermek gerekirse, bir öğrenci sınıflarını çok iyi notlarla geçmek isterse bunun için öğretmenin verdiği dersleri, günü gününe çalışmak; yazılı ve sözlü sınavlardan iyi notlar almaktır. Bunun tam tersi olarak bir öğrenci uzun zaman boyunca kitabın hiç bir içeriğine bile bakmadan, ders esnasında dersleri dinlemeye veya konsantre olamayan, okula bir gün gelip bir kaç gün gelmeyen bir öğrencinin durumunu idrak edebilirsiniz. Bu şekilde öğrenci zorluk çekecek, sene sonunda bütünlemeye kalacaktır. 


Yolu İle Giden Yorulmaz


Diğer arkadaşları derslerini iyi çalışmış, sınavlardan başarılı notlar almış, okula her gün gelmiş, sınıf içinde öğretmeninin anlattıklarını dinlemiş ve yıl sonunda başarı notu ile geçmiştir. Diğer kişi bütünlemelere kaldığı için diğer arakadaşları tatil yaparken, oyun oynarken, bu kişi sınıfı geçmek için kısa bir zaman diliminde gecesini gündüzüne katıp ders çalışıp bir üst sınıfa geçmek için sıkıntı çekecektir. Bu sayede sınıfta kalmayacak, başarılı olacak ama zorluk çekecektir. Ata sözü bunu anlatmaktadır. Yolu ile giden yorulmaz. Kişi zamanında bunları yapmış olsaydı zaten hem zahmet çekmez hemde iyi bir derece ile kademe atlardı.

Bir diğer örnekte ise bir kişi ev yaptırmak ister bunun için ilk olarak yapması gereken evin planını bir mühendise çizdirmektir. Daha sonrasında ev için gerekli malzemeler alınır ve depolanır. Bu işler için inşaat işçileri ile,  sıvacı, duvarcı, marangoz ile görüşmeler yapar ayın zamanda pazarlığını da yapar en uygun fiyat belirler. Bu işler sırası ile yapıldığı için ev yaptıran kişi pek zorluk çekmez. Ancak sırasıyla yapılmamış olsaydı birçok zorluk ve sıkıntı içinde 1 kaç ayda yapılacak ev belki 6 ay içinde bile yapılamaz hale gelecekti. Dediğimiz  gibi sonuçta aynı sona varılıyor ancak yolu ile gitmekle daha kısa ve zahmetsiz sonuç elde ediyoruz.

Sonuç olarak, yorulmamak için, sıkıntısız günler için, üzülmemek için, ah vah etmemek için doğru yolun bilinmesi ve ona göre hareket edilmesi gerekir. 

Bir önceki konumuzda "Yazın Gölge Hoş, Kışın Çuval Boş" ata sözü ve anlamı hakkında detayları yazdık. İlgili konumuza giderek okuyabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.