-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Afyon Kamyağı Nasıl Yapılır?

ads
ads
Neslitarif.com 'dan leziz bir tatlı tarifiyle karşınızdayız.

Afyon kaymağı nasıl yapılır ve tarifi:

Yarım paket margarini tencerede eritelim. Üzerine 1 su bardağı un koyalım ve 2-3 dakika kavuralım. Kavrulduktan sonra üzerine 1 litre süt, 1 su bardağı toz şeker ve vanilya koyalım ve muhallebi kıvamında pişirelim. Piştikten sonra mikserle 10-15 dakika çırpalım.

Afyon Kamyağı Nasıl Yapılır?


Fırın tepsisinin altına boşluk bırakmayacak şekilde hindistan cevizi yayılır. Hindistan cevizinin üzerine şeritler halinde muhallebi dökülür ve ıslatılmış kaşıkla düzeltildikten sonra soğumaya bırakılır.

Ayrı bir kapta krem şanti 1 su bardağı sütle çırpılır. Muhallebinin üzerine yayılır. Buzdolabında 1 saat kadar bekletilerek soğuması ve sertleşmesi sağlanır.

Krem şantinin üzerine iri parçalanmış ceviz içi serpilir, kare şeklinde kesilir ve kesilen parçalar rulo şeklinde sarılır, sarılan rulolar hindistan cevizine bulanır. Daha sonra hazırlanan rulolar istenilen büyüklükte parçalara bölünerek servis tabağına dizilir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Yorum Yazmak İçin Aşağıdaki Seçenekleri Kullanınız


Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.