-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » Cinler Hakkında Az Bilinen 18 Gerçek

ads
ads
Cinler vardır. Müslümanlar cinlerin varlığını kabul eder ve aslında insanlığın neredeyse tümü cinlerin var olduğunu bilmektedirler. Zaten Kur'an-ı Kerimde cinlerin varlığından söz edilir. Bizler bu dünyada onları kendi suretlerinde görmemiz imkansızdır. Ancak bazı istisnai durumlar olabilir. Direk olarak belki olmasa bile rüya yolu ile görünebilirler. Bilindiği gibi cinler kılık değiştirirler ve bu şekilde görünme ihtimali var. Ancak kılık değiştirdikleri için cin mi insan mı bunu anlamak zor olur. Genel olarak hayvan kılığına girerler nedeni herhalde hayvan kılığına girmek daha onlar için daha kolay olduğudur veya kendini daha iyi gizlemek içinde olabilir.


Cinler dumansız ateşten yaratılmıştır. Şeytanlar (iblis)'de cinlerdendir. Fakat lanetlendiği için şeytan olmuştur ve kıyamete kadar askerleri ile yaşayacaklardır. Cinler ise kıyamete kadar değil Allah'ın verdiği ömür kadar yaşayacaklardır. Cinler insanlar kadar kısa ömürlü değildir. bin sene iki bin sene kadar yaşayanlar var. Bazı duyumlara göre Müslüman olan cinlerden sahabi olanlar bile varmış ve hayatta olduğu söylenmektedir. 

Tıpkı onlarda bizler  gibi Allah'a (c.c.) ibadet etmek için yaratılmışlardır. Bu yüzden onlar da iki kısıma ayrılır. Kafir olanlar Müslüman olanlar. Müslüman olanlardan zarar gelmez. Fakat herhangi bir zarar vermedikçe. Görünmüyor nasıl zarar verebiliriz diyorsanız eğer şu şekilde istemeden zarar verebilirsiniz:

Yukarıda belirttiğimiz gibi kılık değiştirme özellikleri vardır. Hayvan ve insan kılığına özellikle hayvan kılığına girdikleri için, bu bir yılan olabilir, kedi olabilir veya herhangi bir böcek türü akşam üzeri evinizde bu tür şeyleri görürseniz eğer zarar vermeden dışarı atın. Aksi takdirde öldürdüğünüz zaman kılığa giren cinde ölecektir. Ve bundan dolayı zarar vermiş olacaksınız. Bu sebeple diğer cinlerde size ya musallat olacak yada intikamını almak için rüyalarınızda sizi çokça rahatsız edeceklerdir. Bu gibi şeylere dikkat etmelisiniz.

Cinler topluluk halinde yaşarlar. Birçok kabileye ayrılmışlardır. Bunların iyi olanları var, kötü olanları var, erkeği olanları, dişisi olanları var. Ve çok tehlikeli olanları da vardır. 

İnsanlar cin denildiği zaman çok korkarlar özellikle evde yalnız iken bir korku salar bu korku yoğun olarak görülmeyen varlıklar üç harfliler denilen cinlerden kaynaklanır. Korkunuz arttıkça üstünüze gelebilirler ama bir şey yapabileceklerini sanmıyorum. Duygularınızı okuyabilecekleri için, korkunuzu da hissedeler. Bu şekilde sizi manevi olarak korkutarak bazı durumlara sokabilirler. Bu yüzden korkmamanız gerekir. Korkulacak bir topluluk değildir. İnsanlar cinlerden daha güçlü varlıklardır. Cinler zayıf yaratıklardır. Muhakeme gücü zayıftır. Ve insanlar tarafından çeşitli işler yaptırılabilir. Kullanılabilir. Bu yüzden bazı cinci diye tabir edilen kişiler bazı kabilelerden cinleri kendi işleri nispetinde görevlendirir. Bazı şeylerden haber verirler. Ama genel olarak geçmişten haber verebilirler, onlar uzun yaşadıkları için bunu yapabilirler. Gelecekten de haber verebilirler. Kahinlerin bazı dedikleri çıkıyor. Çünkü onlar cinlerle veya şeytanlarla temas içinde oldukları için geleceğe dair bilgiler veriyorlar. Ama 10 tanesinden belki 1 tanesi doğru çıkabiliyor. Genel olarak yalan haber getiriyorlar.

Cinlerin en önemli özelliği çok hızlı olmalarıdır. Bir anda dünyanın öbür ucunda olabilirler. Bundan dolayı çok eski zamanlarda cinler göğe yükselir ve sema 7 kattan oluşur. Cinler bu katlara eskilerden ulaşarak meleklerden duydukları haber alıp etrafa yayıyorlar mış yani gelecek ile ilgili bazı şeyleri bilebilmeleri, gaybı bilmesi anlamına gelmez. Gaybı (geleceği) ancak ve ancak Allah (c.c.) bilir.

Cinlerin bu davranışından dolayı artık göğün o tabakasına tek başına erişme imkanı olmadığından  tüm cin toplulukları aslında özellikle şeytanlar üst üste binerek oraya ulaşmaya çalıştıkları bazı rivayetlerde vardır. Üfürükçüler, kahinler ve bunun gibi kişilerin dediklerine inanılmaması gerekir. Çünkü çoğu yalandan ibaret. 

Cinler hakkında bilmeniz gerekenler için 18 madde ile galeri hazırladık. Aşağıdaki numaraları kullanarak gezinti yapabilirsiniz.


Cinler Hakkında Az Bilinen 18 Gerçek

                      1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

6 yorum:

  1. Pek dusunmemek lazim, yok saymamak da lazim. Allah koruyup kollasin

    YanıtlaSil
  2. bu üç harflilerin adını ağza almamak gerek

    YanıtlaSil
  3. bu tip olaylar için hocayla mocayla uğraşmak yerine doğrudan bir psikoloğa uğranılmasını tavsiye ederim.

    YanıtlaSil
  4. bu konu sakıncalı bence pek fazla girmemek lazım gibi geliyor bana...bilmem siz nedersiniz...

    YanıtlaSil
  5. bu konular hassa konular bunları suustimal edip rantb peçinde koşmamak lazım

    YanıtlaSil
  6. insanın içi ürperiyor yahu,makale çok objektif bir biçimde yazılmış ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.