-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Colorpoint Shorthair Kedi Cinsi

ads
ads

Colorpoint Shorthair Kedi Irkının Özellikleri Nelerdir?


Bu kediler oldukça hareketli yapıya sahipler bu sayede sahibine ilgisi daha fazla olup aynı zamanda sahibini eğlendirmek için elinden geleni yapar. Sevimli hareketler ve oyunlar ile kendini sevdirmeyi başarır.  Colorpoint Shorthair özellikleri arasında meraklı oluşları da vardır.  Her ne kadar ev ortamında yaşamaya alışkın olsa da farklı kedilerle ve köpeklerle asla bir arada yer almazlar. Fakat bu kediler sahibine oldukça sadıktırlar. 


Colorpoint Shorthair Kedi Irkının Görünüşü ve Vücut Yapısı Nasıldır?


Tüm melez cins kedilerde olduğu üzere bu ırkta da aynı şekilde vücuda oranla düz ve uzun bir kafa yapısına sahiptir. Bu kedilerin ağızları biraz uzun ve öne doğru çıkıntılıdır. Kafasına oranla burnu orta boyuttan biraz büyükçedir.  Kulakları ise geniş ve dik yapıdadır. Bundan dolayı ilk olarak bu canlılarda dikkat çeken özellik kulaklarıdır.

Colorpoint Shorthair Kedi Cinsi


Göz yapısı ise bademi andırır. Patileri geniş ve oval biçimdedir.  Vücudu orta büyüklükte olup bacakları incedir. 

Colorpoint Shorthair kedilerinin tüyleri genellikle kısa olur. Kuyruğu uzun ve incedir. Üst bölümünde nokta şekli bulunur. 



Colorpoint Shorthair Tüy Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?


Tüy bakımı için fazla çaba gerektirmez. Tüyleri yumuşak ve kısa olduğundan dolayı haftada bir kaç kez fırçalanması yeterli olacaktır. Ancak hassas olan kulaklarına fırçalama esnasında dikkatli olmak gerekir. Aynı zamanda fırçalarken fazla bastırmadan yaparsanız bu onun hoşuna gidecek. İlk başlarda alışkın olmasa da zamanla buna alışacak. 



Bir önceki konumuzda "Chartreux Kedi" ırkının özellikleri, tüy bakımı, görünüşü, vücut yapısı hakkında detaylı bilgiler veren yazımızı okuyabilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

1 yorum:

  1. çok hareketliler ve meraklılar. sahibleriyle birlikte eğlenmeyi oyun oynamayı severler.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.