-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Evde Hazırlanabilen En Etkili Sivilce Maskeleri

ads
ads
Bu konumuzda sizlere herkesi ilgilendiren ve yapılması gereken bir uygulamadan bahsedeceğiz. Sivilce gençlik döneminden itibaren birçok kişinin sorunu haline gelmiştir. Özellikle ergenlik döneminde en yoğun biçimde kendini ortaya çıkaran sivilce ile başınız muhtemelen derde girmiştir. Yazımızın devamında bununla ilgili detaylı bilgileri sizlere sunacağız.

Evde Hazırlanabilen En Etkili Sivilce Maskeleri
Cilt bakımı çok önemlidir. Hayatımızın her zamanında ve belirli günlerde cilt bakımı yapılması gerekir. Kadınları çok ilgilendirdiği gibi erkeklerinde bu tür bakımlara ihtiyacı olacaktır. Genel olarak kadınlardaki cilt sorunlarının en başında sivilce ve siyah noktalar gelir. Siyah noktalar kişinin dış görünüşünü bozmakta ve itici bir hal bırakmaktadır. Bu yüzden hanımlar bu tür sivilce, akne ve siyah noktalardan çok yakınmaktadırlar. Ancak şu var bu kadar büyütmeye pek gerek yok. Bazı taktiklerle bu sorunları kolay yoldan bir kaç hafta içinde tamamen halledebilme imkanı bulunmaktadır.

Sivilceleriniz için herhangi bir doktora gittiyseniz, hekimin size sunduğu reçete ile bunu giderebileceğiniz gibi, doğal yöntemlerle özellikle %100 etkisini gösteren sivilce maskesini yapmanız, sağlığınız, güzelliğiniz açısından çok iyi olacaktır. Artık insanlarımız doğal olan yöntemleri tercih etmekte bundan dolayı daha iyi sonuçlar alabilmektedirler. Sivilce maskesi tam bu sırada imdada yetişmektedir.

Sivilce maskesi ne işe yarar dersek, sivilceleri yok etmekte birebirdir. Ancak bundan önce yapılması gereken uygulama ise, sivilce oluşumuna neden olan ana nedeni ve kökünü bulmak daha faydalı olur.  Bazı nedenlerin arasında yer alan uyurken makyajınızı silmeden uyuyorsanız bu hem cildiniz açısından çok zararlı hem de sivilce oluşumuna zemin hazırlayan yanlış bir davranıştır. Bundan dolayı her ne olursa olsun, yorgun olsanız da, bitkin olsanız da kesinlikle gece yatmadan önce gerekli malzemeler ile yüzünüzü makyajdan arındırın. Bilmediğiniz herhangi bir arkadaş önerisi ile yüzünüze veya cildinize sürdüğünüz bazı kremler sonucunda da sivilcelerin oluşması mümkündür. Bu yüzden sivilce maskesi yapmadan önce bu durumlara neden olan ana sebebi bulmak ve bir daha bu hataları tekrarlamamak gerekir. Sonrasında gerekli uygulamalar ile sivilce maskesi ile sağlıklı ve güzel cilde sahip olacağınız aşikardır.

Sivilceyi Engellemek İçin Yapılması Gerekenler

* Sivilce her yaşta ve özellikle ergenlik döneminde çıktığını yukarıda vurgulamıştık. Yapılan en büyük hatalardan bir tanesi ise çıkan sivilceleri sıkmak veya patlatmaktır. Kesinlikle bu gibi eylemlerden uzak durunuz. Sivilcelerinizi sıkmayın, patlatmayın. Eğer yaparsanız daha çok cildinize yayılmasına ve sivilcelerin daha çok çıkmasına zemin hazırlamış olursunuz.

* Kadınlar özellikle makyaj malzemelerini düzenli olarak ortalama haftada bir kaç kere temizlemesi önerilir. Temizlenmediği zaman bakteri oluşumu meydana gelir ve yüzünüze sürdüğünüz o araçlar sivilce çıkmasına neden olabilir.

* Sivilce maskelerinin yapılması bunun yanında peeling ve diğer cilt bakımları yoğun olarak yapılırsa, örneğin, her gün bir kaç defa yapılırsa bu zararlı deriyi yok ettiği gibi yeni oluşan hücreleri de tahrip etmektedir. Bundan dolayıdır ki, bakımlarınızı düzenli, bilinçli ve haftada bir veya kaç kez yapılması uygun görülmüştür. Aşırıya kaçmak daha kötü sonuçlar meydana getirir.

* Sigara insan sağlığına ne kadar çok zarar verdiğini bilirsiniz. Bunun yanında ise cilt sararmalarına da neden olmaktadır. Bu yüzden sigaradan uzak durmak gerekir.
* Genç yaşlarda yapılan cilt bakımı neticesinde ileriki yaşlarda yani yaşlandığınızda da faydasını görürsünüz ve sağlıklı bir cilde sahip olursunuz. Bunun için genç yaşlarda faydalı biçimde cildinize özen gösteriniz.


Bunların dışında daha detaylı bilgi ve en etkili 5 sivilce maskesinin tarifi için yazının kaynağını buradan "http://guzelliksirlarim.org/evde-yapilabilen-en-iyi-sivilce-maskeleri/" inceleyebilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

3 yorum:

  1. ergenlikte çok şükür yaşamadım akne sıkıntısını.Bu yüzden hiç ihtiyaç duymadım ama anlatılan yöntem mantıklı

    YanıtlaSil
  2. dönemsel olarak maalesef sağlık sorunları ve stresten sivilcelerim oluyor.

    YanıtlaSil
  3. 1-2 tane çıktığı oluyor çabukda kayboluyor büyük sivilce problemi yaşamadım çok şükür.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.