-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » Oyun Oynamak Hakkında

ads
ads
İnternet dünyasının kapılarını hemen hemen herkese açması nedeniyle oyun dünyası da gelişmelerini hızlandırmaya başladı. Oyun oyna şeklinde arama yaptığınızda milyonlarca oyun seçeneğine erişmeniz mümkün. Tarayıcı tabanlı, fps ya da moba oyunları adı verilen oyunlara erişmek kolay olduğundan kitleleri de etki altına almak olay oluyor. Özellikle tarayıcı tabanlı oyunların şu sıralar popüler olmaları nedeniyle ortada oldukça fazla oyun ismi geçmektedir. Kişisel zevk ve arzulara göre değişkenlik gösteren bu oyunlar, çeşitli eklentiler ve yamalar ile de her dakika çeşitlendirilmekte rakiplerine fark atmaya çalışmaktadırlar. Bilinenin aksine ciroları oldukça yüksek olan bu oyunlar bir de yama ve eklenti satış işine geçtikleri andan itibaren zaten olayı çoktan bitirmiş oluyor. Geçmişte oynadığımız süper marionun bile geliştirilebilir versiyonlarının olduğu günümüzde büyük pastayı belki de oyun dünyası için bahsedecek olursak tarayıcı tabanlı oyunlar alıyor diyebiliriz.

Oyun oyna , ücretsiz oyna şeklinde çeşitlendirilen meşhur arama başlıkları ile üst sıralarda çıkmayı hedeflemiş bu doğrultuda çalışmalar yapmış sayfalar sonuçlarını almaya başlıyorlar. Geçmişten geleceğe doğru kar yelpazelerini genişletmeyi bırakın yeni yelpazeler hatta kulvarlar eklemiş olan oyunlar, bilişim dünyasının vazgeçilmez unsuru haline gelmişlerdir. Özellikle gençler tarafından tercih edilen oyunlar, büyük ciroları da beraberinde götürüyorlar. Farm mantığıyla çalışan şeklinde tabir ettiğimiz bu oyunlar özellikle çiftlik ve karakter temalı oyunlar daima popülerliğini korumuş kitlelere ulaşım konusunda da daha rahat olmuşlardır. Sosyal medyalardan en bilinenin içerisine bile entegre edilmiş şekilde karşımıza çıkabilen oyunlar var iken, oynamıyor olsanız dahi haberdar olmamanıza imkan yok. Sürekli gelen oyun davetiyeleri, görüntüler ve bildirimler ile farkındalık yaratılan bu oyunlar, oynayan arkadaşlarınız tarafından istemsizce gönderilen bildirimler ile de tarafınıza oyuna aşinalık ve bir bakalım ne varmış bu oyunda düşüncesini tetikletecek nitelikte olgulardır.

Mario oyunları olan ilginin azalması kitleleri bu tarayıcı oyunlarına yöneltirken, online tabanlı moba oyunlarının ilgisini de körüklemiş oldu diyebiliriz. Kitlesi sabit ve daima genç nüfustan oluşan bu oyunlar, insanlar tarafından yoğun olarak tercih edilmelerini sebebini de sürükleyicilik ve grafiksel anlamdaki yeterliliklerine bağlıyorlar.

Bu makalemizde siz değerli ziyaretçilerimize güzel bir oyun önerimiz olacak bu oyun yaklaşık olarak 2 sene önce çıkmış ve kullanıcılar tarafından çok beğenilmiş bir oyundur. Renkli Bubbles Oyunu oynayarak sizde eğlenceli vakit geçirebilirsiniz.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Çocukları aslında oyun sitelerine bağımlı yaparak kötülük ediyoruz gibi geliyor ama motor becerileri gelişiyor

    YanıtlaSil
  2. bu oyunlar ciddi anlamda farklı düşünebilme yetisi kazandırıyor insana.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.