-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » » » » » » » Zekanızı Geliştirecek Besinler

ads
ads

Zekayı Geliştiren Besinler Nelerdir?

Bu konumuz tüm insanları ilgilendiren bir konudur. Vücudumuzun tüm organları bizler için önemlidir. Bunun yanında en önemli olan insan beynidir. Beynimiz olmasaydı diğer organlarımızda bir işe yaramazdı. İnsanın yöneticisi beyindir. Bu sebeple en değerli olarak görülen insan beyni ve sağlığı da çok önemlidir. 

Bundan dolayı zekayı geliştirmek hususunda hangi besinlerin faydalı olduğunu açıklayacağız. Bilim insanlarının yaptıkları araştırmalar neticesinde ortaya çıkan hafıza güçlendirme ve zekayı geliştirme yönünde kıymetli besinlerin hangileri olduğu ortaya çıkmıştır. Bu besinler kafadan sallama değil, uzun araştırmalar sonucu ortaya konulan çalışmadır. 

Genel olarak tüm besinler neredeyse beyine olumlu veya olumsuz etki edebilir. Ancak genellikle olumlu etkileri vardır. Bunun yanında sağlıklı ve bilinçli beslenen insanlarla, bilinçsiz ve sağlıksız beslenen insanlar arasında bu konuda çok fark vardır.

Çok yemek yemek, aklın çalışmasına engel olur. Bu yüzden araştırma yaptığınız zaman bilim, ilim vb. gibi işlerle uğraşan ve yüksek derecelere ulaşmış insanların hem çok az yemek yediği günde 2 öğün mesela ama besin değerleri yüksek ve faydalı gıdaları tükkettikleri bilinir. Bunun nedenlerinden biri zekanın açık olması hantallaşmaması ve çok aşırı gıda tüketiminden dolayı aklını yeteri kadar kullanamamaktan dolayı bu tür yöntemleri seçtikleri bilinmektedir. 

Biz bu konumuzda sizlere uzmanlar tarafından ve bilim adamlarının araştırmaları sonucu tavsiye ettikleri, zekayı geliştiren gıdaları maddeler halinde sıralayacağız. 


Zekanızı Geliştirecek Besinler

               1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

24 yorum:

  1. İyiymiş birçoğunu severek tüketiyorum listeyi beğendim :)

    YanıtlaSil
  2. Ceviz ve ginko biloba benimde almaya çalıştığım besinlerin başında geliyor

    YanıtlaSil
  3. güzel bir konu ve sonuç fazla tüketmek yerine kalorisi yüksek gıdalar tüketmeli

    YanıtlaSil
  4. herkezin anlayabileceği şekilde konu paylaşımı yapılmış faydalı bir yazı dizisi okudum

    YanıtlaSil
  5. cidden ne yediğimiz çok önemli şimdi yeni anneler hamilelikte sürekli ceviz yiyerek çocuklarına faydalı olmaya çalışıyorlar

    YanıtlaSil
  6. Bence bu ürünleri az da olsa yemeli ve düzenli olarak tüketilmelidir

    YanıtlaSil
  7. Zekayı geliştirmek için yediğimiz besinlerin de illa ki etki ettiğini düşünüyorum ben.

    YanıtlaSil
  8. zekayı geliştirmede bence gıdaların doğrudan etkisi var.

    YanıtlaSil
  9. yorumu yapan cwlerde: bu yaştan sonra varolan zekayı kaybetmemek adına faydalı bir yazı olmuş teşekkür ederim, dikkat etmem gerekiyor hafıza ilerde sıkıntı olabiliyor, bu durum biraz da ırsi çünkü bizde...

    YanıtlaSil
  10. yediğimiz çoğu şey hormonlu olduğu için zekanın gelişmesini bırakın var olan zekayıda hormonlu yiyecekler alıp götürüyor.gerçekten hormonsuz olan organik bitkiler tüketebilmek daha yararlı olacaktır.

    YanıtlaSil
  11. Benim bidiğim ceviz baya geliştiriyor zekayı. Şekli de beyine benziyor diyorlar durmadan :) şekliyle alakası yok tabi içerdiği maddeler beyin hücrelerinin sağlığı açısından baya faydalı.

    YanıtlaSil
  12. bu yazdıklarınızın hepsini bizim oğlana yediriyoruz hanımla fakat çok gelişme yok ..

    YanıtlaSil
  13. Bu besinlerden her gün tüketmeliyim. bilgilendirme için sağol admin

    YanıtlaSil
  14. Keşke gerçekten işe yarasalar bunlar. Toplumun en çok ihtiyacı olan şeyi vaadediyor bu besinler :) Hayırlısı olsun ne diyelim :)

    YanıtlaSil
  15. İnsanın zekası yerinde bile olsa arada sırada yemesi gereken besinler olabilir sağlığımıza dikkat etmemiz lazım

    YanıtlaSil
  16. bazıları daha hızlı düşünmemizi, bazıları dikkatimizi daha iyi toplamamızı, bazıları uzun metinleri daha kolay ezberlememizi sağlıyor.

    YanıtlaSil
  17. Hakan YILMAZ5 Ocak 2016 16:23

    Geçenlerde bir yerde okumuştum. her besin kendine benzeyen organa iyi geiyormuş. örneğin ceviz beyine, turp ciğere vs.vs.vs

    YanıtlaSil
  18. Yazı için teşekkürler faydalı bir içerik olmuş. Bence zihni geliştiren en önemli yiyeceklerden birisi de cevizdir. Sınavlara hazırlanma sürecimde çok kullandım ve bence etkisini de gördüm cevizin.

    YanıtlaSil
  19. Hepsini tek tek not aldım, yaşım nedeniyle benim zekama bundan sonra pek müdahale edileceğini düşünmmüyorum ama çocuğum için uygulayacağım :)

    YanıtlaSil
  20. yumurta bence çok önemlidir. Zekayı gelişirecek besinler arasında en önemlisi hem sağlıklı hemde çok faydalı

    YanıtlaSil
  21. Zekayı geliştirecek besinlerin anlık etki ettiğine inanıyorum. geçici yani

    YanıtlaSil
  22. Ayşe Gelmez15 Ocak 2016 22:30

    Zeka geliştirecek besinleri sınav öncesi yemek gerçekten iyi bir fikir olabilir

    YanıtlaSil
  23. Ahmet Toplar15 Ocak 2016 22:30

    Önemli bir iş görüşmesine gidilmeden önce yenilse iyi olabilir ama anlık etki eder diye düşünüyorum

    YanıtlaSil
  24. Çok yararlı besinler. Günlük olarak tüketmek gerekiyor. Özellikle çocukların zekası için gerekli besinlerdir. Uzun yaşamanın sırrı bu besinlerde.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.