-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » Zora Dağlar Dayanmaz

ads
ads

Zora Dağlar Dayanmaz Atasözü ve Anlamı

İnsan her işi başarabilir. İnsan gücü buna muktedirdir. İnsanın yapamayacağı, başaramayacağı ve aşamayacağı engel yoktur. Ancak yeter ki kişi yapmaya, güçlük çekmeye, zorluklara yenik düşmemeli.  Ve böylece aşılamaz sanılan büyük dağlar bile sabır ile aşılabilir.

İnsanların önüne çıkabilecek en büyük engel olarak dağları örnek gösterebiliriz. Çok eski zamanlarda teknolojinin gelişmemiş olduğu dönemlerde bugün ki gibi araçlar yoktu. Ve bu şekilde bu dağları, geçmek, aşmak zor görünüyordu. Ancak şimdiki zamanımızda gelişen teknoloji ile yeni yeni tüneller açılmış, aşılmaz denilen dağlar delinmiş ve içinden geçilir duruma gelmiş. Ve köprüler yapılmış, geçilemez sanılan azgın nehirlerin üstünden kolayca geçilebilmiş. Bu şekilde doğal engeller aşılmış olmuş..

Zora Dağlar Dayanmaz


Bundan dolayı çeşitli çeşitli makineler ile dağlar delinmiş, yollar yapılmış, tüneller yapılmış, trenler, otobüsler, hızlı trenler, tüp geçitler vb. gibi. Zor gibi görünen olaylar insanlar tarafından gerçekleştirilmiş ve engel kalmamıştır. Bizlerde bu şekilde rahat etmişiz.

Şimdiki zamanda doğanın büyük gücü, erişilmez, aşılmaz yerleri, ademoğlunun çabası, çalışması ve teknikleriyle yavaş yavaş silinip gitmektedir. Azgın sular yapılan barajlar neticesinde  sakin sulara dönüşürken, durgun bir göl kıvamına gelmektedir. Bu sayede elektrik ihtiyacımız karşılanıyor. Tarlalarımız susuz kalmıyor. Ekinlerimiz en güzel biçimde filizleniyor. 

Uzaya fırlatılan  füzeler neticesinde uzayın gizemini çözmeye yarıyor. Ve bize fayda olarak geri dönüyor. Denizaltı araçları, okyanusların diplerindeki karanlık ve tehlikeli alemi aydınlatmaya yetiyor ve bize bilgiler sunuyor. 

Tıp biliminin gelişmesi ile her çıkan hastalığın, akabinde zamanla yeni yeni tedavi yöntemleri bilim insanlarınca çaresi bulunuyor. Yeni yeni ilaçlar çıkarak en zorlu, geçmez denilen hastalıklar kolaylıkla tedavi edilebiliyor. Bundan dolayı belki ömrün uzaması da vaki olacaktır.

Sonuç olarak şunları çok iyi bilmeliyiz:

Önümüze çıkan hangi engel olursa olsun, kesinlikle korkmamalıyız. Tam tersinde üstüne üstüne gitmeli direnç göstermeliyiz. Karşı koymalıyız. Yeni çözümler üretmeliyiz. Bir yolunu bularak bu engelleri aşmak için çaba göstermeliyiz. Bu şekilde her birey davranırsa aşamayacağı engel zaten kalmayacaktır. 

Bir önceki konumuzda "Yolu İle Giden Yorulmaz" atasözü ve anlamı hakkında bilgiler içeren konuyu işledik. İlgili konuya gitmek için "Yolu İle Giden Yorulmaz" yazısının üstüne tıklamanız yeterlidir.

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Kararli olun, ben bu isi yaparim derseniz yarisi halledilmis sayilir.

    YanıtlaSil
  2. Bu atasözü tartışılır Nitekim zora Dağlar dayanmaz derken zor kişiye Dağlar bile dayanmaz vız gelir mi demek istemiş yoksa zor bir şeye Dağlar bile mukavemet göstermeyip parçalanır biz nasıl dayanalım mı demek istemiş.

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.