-->

Sponsor Alanı

Slider

İlgi Çeken Videolar

Sağlık

Teknoloji

Sinema

Televizyon

Ne Nedir?

En5 Konular

ads
» » » » » » » Yeni Yıla Giriyoruz...

ads
ads

Yılbaşını Kutlamıyoruz...

Bizlerin görevi iyiliği emretmek kötülükten menetmektir. Yılbaşı gecesinde birçok Müslüman bilinçli veya bilinçsiz şekilde kutlamalar yapmaktadır. Bu yüzden bizler o kişileri uyarmakla mükellefiz. Ben görevimi bu yazı ile yapmayı uygun gördüm.

2015 yılının geride kalmasına sayılı zaman kaldı. Şu zaman itibariyle "16 Aralık 2015" 14 gün sonra 2016 yılına girmiş bulunacağız. İnsanlar yılbaşı için çeşitli çeşitli hazırlıklar yapmaya başladı bile. Sokaklar süslenmeye, ağaçlar ışıklandırılmaya ve daha neler neler..

Yeni yıla girme heyecanı ülkemizde büyük bir toplum üzerinde gün geçtikçe artmaya başladı. Bu çok şaşırtıcı bir durum. Bu yılbaşı denilen gün bir bayramdır ama kimin bayramı? Bunu hemen hemen her Müslüman biliyordur. Türkiye'nin nüfusunun %99'u Müslümandır. 

Hz. İsa (a.s.) doğum günü olan  yılbaşı bayramı Hristiyan kesimlerin kutladığı ve neredeyse dünyadaki ülkelerin birçoğunun kutladığı bir gecedir aslında. Bizler Müslümanlar olarak neden gayrimüslimlerin bayramını kutlamak için çaba gösteriyoruz. Neden o güne hazırlık yapıyoruz. Ve o günü sabırsızlıkla bekliyoruz. 


Yeni Yıla Giriyoruz...


Bizler, Müslümanlar kafirlere benzemememiz lazım. Hiçbir şekilde, kılık kıyafetimiz de dahil her ne şekilde olursa olsun onlara muhalefet etmemiz lazım.

Hz. Muhammed (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) Efendimiz, Muharrem ayında tutulan oruç Aşure günü, Hristiyan ve Yahudilerde de kutsal bir gün olarak sayılmaktaydı. Efendimiz (s.a.v.) Medine'ye hicreti sırasında orada bulunmakta olan Yahudilerin oruçlu oldukları haberini aldı. Ve bundan dolayı Yahudilere muhalefet etmek için bizler bu mübarek ayın 10. günü ya bir gün önceden yada bir gün sonradan oruçlarımızı tutmamız uygun görülmüştür. Ve bu şekilde bile onlara benzemekten Peygamber Efendimiz bizleri uyarmıştır.

Ancak görülüyor ki, geçmişten günümüze kadar her şey değişmiş, İnsanlar Hristiyanların bayramlarını kutlamaya başlamış, hindiler kesmişler, eğlenmişler, içmişler vs vs...  

Bazı insanlar sadece biz yeni yıla girdiğimiz için o gün için eğleniyoruz diyorlar. Bu amaçla onların bayramını kutlamadığını söyleseler bile sonuç olarak aynı gün ve gecede kafirlerle beraber eğlenip, içip, sızıp, noel baba kıyafetine bürünüp sokaklarda gezmeler ile onlara benzemiş oluyorlar. Bu doğru bir şey değildir ve tehlikelidir. 

Sizler hiç gördünüz mü,  Hristiyan, Yahudi, Mecusi vb. gibilerin bizim bayramımızı kutladığını? Göremezsiniz çünkü onlar bizim gibi değil ki, kendi bozulmuş, hak olmayan dinine karşı saygıları var. Ve onlar bize asla benzemek istemez. Ama biz ne hikmetse onları hep örnek alır ve onlara benzeriz. Kıyafetimizle, görünüşümüzle, konuşmamızla vs. Bizim örnek almamız gereken tek kişi Kainatın Efendisi Hz. Muhammed Mustafa (Sallallahu Aleyhi ve Sellem)'dir. 

Kur'an-ı Kerim ne diyorsa onu yapmaktır. Peygamberimizin sünnetlerini yerine getirmektir. Yılbaşında bu milletin yaptığı ahlaksızlıklar, günahlar ve dahaları için Allah (Celle Celâlühû) bizi helak eder mi diye düşünmek lazım. Nede olsa kurunun yanında yaşlarda yanar. 

Beni kimse yanlış anlamasın gerçek bir Müslüman ve bilinçli kişi yılbaşını kutlamaz. Her ne olursa olsun. O gün eğlenemez. Eğer yeni yıla giriyoruz diye eğleniyorsa buda ahmaklıktır. Geçen yılın hesabını yapmamız lazım. Biz geçen bir yıl boyunca ne kadar günah işledik, ne kadar namaz kılmadık, Allahu Teala'yı hiç zikrettik mi? diye kendimizi geçen bir yılın muhasebesine çekmemiz lazım. Sevinmek ne haddimize!

İnsan ölüme bir sene daha yaklaştı diye sevinir mi? Kafirler sevinir evet. Dünya onlar için bir cennettir. Onlar cehennemde sonsuza kadar kalacak. Bolluk ve rahatlık içinde Allah (c.c.) istediğine veriyor ve azdırıyor. Ahirette ise bunun cezası tarifi imkansız azap ile sonuçlanacak ve sonsuza kadar. Sonsuzluğu hiç düşündünüz mü?

Biz Müslümanlar ise dünyaya eğlenmeye gelmedik. Dünya Müslüman insana zindan gibidir. Hakiki imanlı kişiler dünyadan bir an ayrılmak ve ahiret hayatına gitmek için can atarlar. Çünkü bizim cennetimiz ve sonsuz nimetler ile Rabb'imiz bizi rızıklandıracak ve inşaAllah bizlerden razı olacaktır. 


Yılbaşı gecesi yapacaklarımız  ve yapmayacaklarımız nelerdir?

* Geçen senenin muhasebesi
* Kul hakkı üzerimize geçmişse ertesi güne haklarımızı helal ettirmemiz için gerekenleri yapmak.
* O gecede herkes günah, pislik, rezillik içinde iken, bizler Kur'an-ı Kerim okuyarak, Namaz kılarak ve zikir ile meşgul olmamız lazım.
* Hiç birşekilde eşininizi, dostunuzu, arkadaşlarınızı, akrabalarınızı o gün yeni yılınız kutlu olsun diye tebrik için bile aramayın ve yazmayın.  O gün bize kutlu olamaz yukarıda dedik. Hristiyan bayramı. (Ve zaten bir Peygamberin bayramı, içki içerek, eğlenerek, günahlara batarak mı kutlanır?).
* O gün kesinlikle hindi yememek. (bir yerde görmüştüm. Hindi kelimesinin karşılığı birçok dilde Türk veya Türkiye olarak geçmemektedir.) Hindinin kesilmesinde bazı nedenlerden biri bizlerin yerine onları kurban ettiklerini var sayabiliriz.
* Televizyon izlememek. O gün kapalı kalsın. Zaten bir faydası yok televizyonun. 
* Bol bol dua edin ve şükredin, Allah'ım beni ve ailemi o gün (yılbaşı) günahlar içinde, şeytanların cirit attığı gecede sana ibadet etmem için güç verdiğin ve o şeytanlaşmış insanların yaptıklarını yapmadığım için tüm Müslümanları sevdiğin kulların hürmetine affet Allah'ım (Amin)
* Yılbaşı gecesi tebrikleşme olmayacak.
* Ağaçlar süslenmeyecek zaten genelde çam ağacı seçerler onun Hristiyanlıkta anlamı vardır. O üçgen şeklindedir. Baba,oğul kutsal ruhu simgeler ve noel baba denilen kişinin başındaki külahta onu simgeler bu yüzden bu tür şeylerden uzaklaşın hatta kaçın. 

Sonuç olarak Müslüman bir Ülke olarak yılbaşı tatili vs bunlarda yapılmamalı. Zaten ertesi sabah haberlerde görülüyor ki yılbaşında neler neler olmuş. Bir de adı kutlama. Şeytanın sevdiği Allah'ın sevmediği şeyde hayır olur mu arkadaş.

Bu yazım için kusura bakmayın karma karışık olabilir. Bir anlık yazmak istedim. Yazım hatalarım için kusura bakmayın. Allah'a emanet olun. 

ads

FacebookTwitterPinterestTumblrYazdır
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

2 yorum:

  1. Inanciniza gore kendi inancinizdaki insanlari uyarmak icin hakli bir yazi yazmissiniz fakat devlet onlem alsin kismini anlamadim. Kutlayan kutlamayana zorla kutlatmiyorssa kime ne?

    YanıtlaSil
  2. İsteyen kutlar istemeyen kutlamaz ! iyi yıllar

    YanıtlaSil

Lütfen konuyla alakasız yorumlardan kaçının. Sadece link almak amaçlı ( spam ) yorumlar yazmayınız. ( anında silinir ). Argo, küfür, siyasi vb. içerik barındıran yorumlar yazmayınız.

Not: Yorum yapabilmek için (yorumlama biçiminden) Anonim ( isimsiz olarak ) veya Adı/URL'yi ( Adı ( gerekli ) / URL ( kısmını boş bırakınız ), fonksiyonlarından seçim yaparak yorumlarınızı yazabilirsiniz.

Ancak Google + profili ile yapılan yorumları onaylamıyorum bilginize. Yorum yaparken Adı/URL kısmından yaparsanız sadece isim yazmanız yeterli. Site adresi, URL eklerseniz yorumunuz onaylanmaz.